logo-wonenpunt

Wat is het verschil tussen een grenen en vuren schutting?

Is het de hoogste tijd voor een nieuwe schutting? Tijdens deze zoektocht naar een nieuwe schuttingen kom je natuurlijk veel benamingen tegen. Maar wat is nou precies het verschil tussen al deze schuttingen? Heb je een voorkeur voor een houten schutting, dan kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een grenen en vuren schutting. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee houten schuttingen? In dit blog lees je meer over de verschillen tussen deze twee schuttingen.

Een grenen schutting

Zoals dus al eerder vermeld zijn beide soorten een houtsoort. Maar wat is dan precies een grenen schutting? Grenenhout is afkomstig van een den en daarom een stuk taaier dan vurenhout. De kleur van dit soort hout is redelijk licht en kan soms naar het geel neigen. Het hout is gemakkelijk te bewerken, zoals schuren of zagen.

Een vuren schutting

Het vurenhout is afkomstig van de fijnspar en is een erg bekende houtsoort. Het is namelijk erg makkelijk te bewerken en ook niet de duurste houtsoort die er is. Je kunt dus voor een relatief goedkope prijs een mooie vuren schutting aanschaffen. Het nadeel van vurenhout is dat het niet zo duurzaam is, omdat het hout vocht lastig kan verdragen

De verschillen tussen deze houtsoorten

Om het toch nog even samen te vatten kunnen we concluderen dat deze houtsoorten toch heel erg van elkaar verschillen, ondanks dat ze een natuurlijke uitstraling hebben door het hout. Het vurenhout is dus gemakkelijker te bewerken dan het grenen hout, maar is daarentegen minder duurzaam. Maak dus een weloverwogen keuze tussen deze twee houtsoorten.

Houtschuttingen bij Hekwerkonline

Als je kiest voor een houten schutting uit ons assortiment kun je kiezen uit een grenen houtbetonschutting, een zwart gespoten grenen schutting, een douglas houtbeton schutting of verschillende grenen tuinschermen. Wil je nog meer weten over de houten schuttingen in ons assortiment? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen, zodat wij je meer kunnen vertellen over de schuttingen.

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs