logo-wonenpunt

Laag of hoog hekwerk: wat kies jij?

Laag en hoog, dat spreekt voor zich toch? Natuurlijk spreekt de term an sich voor zichzelf, maar er zijn wel belangrijke verschillen voor jouw tuinstijl. Ben je op zoek naar een nieuw hekwerk, maar weet je niet zeker of je voor een laag of hoog hekwerk moet kiezen? Geen zorgen, wij helpen je de juiste keuze te maken!

Laag voor een open uitstraling en hoog voor privacy

Een laag hekwerk is ideaal als je privacy wilt behouden zonder je helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Het geeft een open en vriendelijke uitstraling aan je tuin, terwijl het nog steeds een gevoel van veiligheid biedt. Daarnaast is het ook een goede optie als je huisdieren hebt, omdat ze gemakkelijk binnen de borders van je erf blijven. Een hoog hekwerk biedt meer privacy en veiligheid. Het houdt nieuwsgierige blikken buiten en kan indringers afschrikken. Dit type hekwerk is vooral geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan hun privacy en zich veilig willen voelen in hun eigen huis. Een hekwerkspecialist heeft verschillende soorten hekken en poorten in het assortiment zitten, zodat je een ruime keuze hebt voor jouw tuin. 

Wissel laag en hoog af in je voor- en achtertuin

Je hoeft natuurlijk niet voor één type hekwerk voor je hele tuin te kiezen. Voor de voortuin wordt meestal voor een laag hekwerk gekozen, terwijl de achtertuinen vaak gesierd worden door een hoog hekwerk. Je kunt er ook voor kiezen om een hoog hekwerk af te laten lopen naar een laag hekwerk in de voortuin, zodat je richting de voordeur meer privacy hebt, en vooraan in je tuin een meer open uitstraling. 

Verschillende soorten lage en hoge hekken in je tuin

Een sierhekwerk wordt vaak als een laag hekwerk gekozen, maar je kunt er ook voor kiezen om in je voortuin een laag sierhekwerk te zetten, en in je achtertuin een hoog hekwerk zoals een schutting van hout en metaal. Het hekwerk van je voortuin hoeft dus niet perse te matchen met het hekwerk of de schutting in je achtertuin. De keuze tussen een laag en hoog hekwerk hangt af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Denk na over wat belangrijk voor jou is: wil je meer privacy of juist een open uitstraling? Wil je huisdieren binnenhouden of ongewenste bezoekers buiten houden? Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het bij de stijl van jouw huis en tuin past. Zo raak je nooit uitgekeken op jouw hekwerk.

 

https://hekkenpoorten.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs