logo-wonenpunt

Verschillende materialen om je muur mee te laten stucen

Misschien ben je wel opzoek naar een leuk stukadoorbedrijf om jouw muren, plafond of vloer te laten stucen. In dit artikel gaan we je daar wat meer over vertellen. We zullen ons richten op de verschillende materialen om je muur mee te laten stucen. Maar voordat we het daarover gaan hebben, willen we je uitleggen wat een stukadoor nou eigenlijk precies doet. Een stukadoor maak stucwerk. Hij brengt als het ware een extra laag aan op je muur. Zo ziet je muur er mooier en strakker uit. Daarnaast biedt het ook nog eens extra bescherming voor je muur. Het is dus zeker de moeite waard om je muren te laten stucen.

Je muren stucen met specie

Je hebt misschien al wel eens gehoord van het materiaal specie. Het wordt ook wel mortel genoemd en is een bepaald type beton. Specie heeft meerdere functionaliteiten. Naast stucen kan je het ook gebruiken om mee te metselen of om er voegen mee dicht te smeren. De samenstelling van specie kan verschillen. Het bevat in de basis meestal cement. Dit zorgt ervoor dat het erg stevig is. Om dit te maken wordt er vaak een mengsel gemaakt van verschillende grondstoffen gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van granulaat (een bepaald soort rivierzand), water en bindmiddel om het tot een geheel te maken.

Je muren stucen met pleister

Een ander veelgebruikt materiaal om je muren mee te laten stucen is pleister. Dit bestaat vaak voornamelijk uit kalk of gips. Soms worden er ook andere stoffen doorheen gemengd. Pleister is een erg geschikt materiaal om je muren mee te stucen. Ze worden dan namelijk erg glad en de muur is daarna erg geschikt om te gaan verven. Dat is dan ook een groot voordeel van dit materiaal, want de meeste mensen willen hun muren wel graag een leuk kleurtje geven of op zijn minst gewoon netjes wit verven. Als je van een wat korrelige structuur op je muur houdt, dan is het handig om dit aan te geven aan de stukadoor zodat hij het mengsel hierop kan aanpassen.Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs