logo-wonenpunt

Waarom zijn hexagons zo leuk voor aan de wand?

Op zoek naar een uniek element voor je interieur? Wil jij foto’s ophangen, maar ben je een beetje uitgekeken op die eeuwige fotolijstjes? Dan zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om toch voor een originele versiering in huis te zorgen. Hexagons zijn momenteel namelijk heel populair. Als fotolijstje, maar ook een hexagon spiegel is een leuke toevoeging. Uiteraard zijn deze verschillende elementen ook met elkaar te combineren.

Hexagons gebruiken in je inrichting

Met hexagons heb je vele verschillende mogelijkheden. Zo zijn fotohexagons bijvoorbeeld een leuke, creatieve manier om je muur te transformeren en tegelijk herinneringen te koesteren. Het is een unieke vorm van wanddecoratie, waarbij de charme van foto’s gecombineerd wordt met de esthetiek van geometrische vormen. Je hebt hierbij ook de keuze uit de hoeveelheid hexagons die je op wil hangen, alsmede de afmetingen hiervan. En je hoeft hierbij niet alleen maar foto’s op te hangen. Combineer bijvoorbeeld zes foto’s in een hexagon met een hexagon spiegel en een hexagon met een inspirerende tekst.

Waarom is een hexagon zo leuk?

We geven je meerdere redenen waarom hexagons zo leuk zijn.

  • Visuele impact: met hexagons creër je een visuele impact die jouw muur echt tot leven brengt. De zeshoekige vorm, de mogelijkheid om meerdere foto’s in één display op te nemen en de optie om dit te combineren met bijvoorbeeld een hexagon spiegel, zorgen voor een dynamisch en interessant stuk muurdecoratie.
  • Unieke personalisatie: hexagons zijn een uitstekende manier om je persoonlijkheid en stijl in je huis te laten zien. Je kan bijvoorbeeld foto’s kiezen die je dierbaar zijn, waardoor elke hexagon een persoonlijke betekenis krijgt. Met een mooie spreuk op een van de hexagons maak je dit alleen nog maar persoonlijker.
  • Creatieve vrijheid: het is aan jou om lekker te experimenteren met verschillende lay-outs, kleurenschema’s en thema’s om zo een unieke kunstinstallatie te creëren die helemaal bij jouw persoonlijke interieur past.

Creatieve toepassingen van een hexagon

Met deze vorm van decoratie heb je een groot aantal verschillende mogelijkheden. Breng bijvoorbeeld de geschiedenis van je familie tot leven door fotohexagons te gebruiken om verschillende generaties foto’s te tonen. Begin met oude zwart-witfoto’s en werk je zo een weg naar de meest recente foto’s. Maar je kan bijvoorbeeld ook een themamuur maken die is gebaseerd op de reizen die je hebt gemaakt. Elke zeshoek kan een andere bestemming vertegenwoordigen. Ook een kinderkamer decoreer je op een leuke manier met deze zeshoeken. Laat momenten uit het leven van je kinderen zien, of gebruik juist afbeeldingen van dingen die zij leuk vinden. En waarom kies je in je huiskamer niet voor een seizoensgebonden thema? Met kerst hang je dan bijvoorbeeld kerstherinneringen op.

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs