logo-wonenpunt

Zonder airco je huis toch koeler?

Hoe kun je komende zomer je woning koel houden zonder gebruik te maken van een airco? Lees in dit blog de meest voordelige oplossing!

 

Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolie is een innovatief product dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop over energie-efficiëntie wordt gedacht. Het is een dunne, transparante folie die op bestaande ramen en andere glasoppervlakken kan worden aangebracht om de zonnewarmte te verminderen, het comfort te verbeteren en de energierekening te verlagen. (zonwerend raamfolie is namelijk isolerend waardoor het in de winter ook kou tegen houdt)

Zonwerende raamfolie reflecteert en absorbeert de zonnestralen in plaats van ze door het glas te laten gaan. Dit betekent dat minder energie van de zon wordt omgezet in warmte in uw huis of kantoorgebouw. Maar hoe werkt het precies?

 

Hoe werkt zonwerende raamfolie precies?

Het meest voorkomende type raamfolie tegen zonlicht is folie met een lage emissiviteit (low-e), die een deel van de UV-stralen van de zon van het glasoppervlak weerkaatst voordat ze de kamer kunnen binnendringen. De folie absorbeert ook een deel van het zichtbare licht en de infrarode straling die erdoorheen gaat, waardoor de zonnewarmte in de zomermaanden effectief wordt verminderd en er toch natuurlijk licht binnenkomt.

Low-e folies zijn er in verschillende tinten, van helder tot zilver- of bronskleurig, afhankelijk van hoeveel verblindingsvermindering u nodig hebt en welke esthetiek u verkiest voor de buitenkant van uw gebouw. Low-e films voorkomen niet alleen dat er in de zomermaanden te veel warmte door de ramen naar binnen komt, maar helpen in de koudere maanden ook de warmte in de kamers vast te houden door als isolator te fungeren tussen de buitenlucht en de binnenlucht. Hierdoor blijft de temperatuur in de kamers in alle seizoenen van het jaar constant en ontstaan er in de wintermaanden, wanneer de verwarmingskosten het hoogst zijn, geen warme plekken bij de ramen. Op deze manier kan zonwerende raamfolie huiseigenaren het hele jaar door geld besparen op hun energierekening door het totale energieverbruik te verlagen.

Een ander type raamfolie is de spectraal selectieve (SS) folie, die bepaalde golflengtes licht selectief tegenhoudt en andere ongehinderd doorlaat. SS-folies werken op dezelfde manier als low-e folies, in die zin dat ze bepaalde UV-stralen van het glas weerkaatsen voordat ze de kamer kunnen binnendringen; ze zijn echter speciaal ontworpen met het oog op een hogere transmissie van zichtbaar licht, zodat het natuurlijke licht onaangetast blijft, terwijl ze toch maximale warmte-isolatie bieden. Dit maakt SS-folies bijzonder nuttig voor commerciële gebouwen waar helder zonlicht wenselijk is, maar ongewenste warmtestraling moet worden beheerst met het oog op comfort en efficiëntie.

 

Zonwerende spiegelende folie

Ten slotte zijn er ook reflecterende of spiegelachtige raamfolies die speciaal zijn ontworpen om verblinding tegen te gaan zonder dat dit ten koste gaat van het zicht naar buiten. Dit soort folies reflecteert veel intenser licht naar buiten dan andere soorten, maar dankzij hun ondoorzichtigheid bieden ze nog steeds effectieve isolatie tegen ongewenste warmtestraling, zowel binnenshuis als naar buiten toe – waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel residentiële toepassingen als bepaalde commerciële projecten waar een hoge mate van verblindingsvermindering gewenst is, maar te veel duisternis binnenshuis koste wat kost moet worden vermeden! Welk type u ook kiest – elk type heeft zijn eigen unieke voordelen als het erop aankomt – dus zorg ervoor dat u zorgvuldig onderzoek doet voordat u in een bepaald merk of product investeert! Raamfolieonline heeft zeker zijn plaats verovererd onder de moderne huiseigenaren die meer comfort en lagere energierekeningen willen – dus waarom zou u het vandaag niet eens proberen? U vindt op de website meerdere zonwerende folies voor uw ramen.

https://www.raamfolieonline.nl/zonwerend-raamfolie

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs