logo-wonenpunt

Hoe ontstaan kilgoot problemen en hoe los je die op?

De kilgoot is de plek waar twee dakvlakken samenkomen die allebei in een andere richting op staan. De kilgoot zorgt ervoor dat het regenwater makkelijk naar beneden afgevoerd kan worden, zonder dat er problemen op het dak ontstaan. Wanneer deze beschadigd zijn of verstopt, kan het water niet meer worden afgevoerd. Dit kan voor problemen aan het dak zorgen. Hieronder zullen we de oorzaken van kilgoot problemen bespreken en oplossingen hiervoor.

De oorzaken 

De meest voorkomende oorzaak van problemen aan de kilgoot is doordat deze verstopt is geraakt. Deze verstopping kan ontstaan als er bijvoorbeeld een storm is gewest en er takken in de goot zijn vast komen te zetten. Ook blaadjes en ander vuil kunnen de afvoer van het water blokkeren. Wanneer het water niet afgevoerd kan worden, zal het water zich ophopen, wat voor problemen aan het dak kan zorgen.

Iets wat ook de reden kan zijn, is als de kilgoot niet goed is geïnstalleerd. Bij een niet correcte installatie kan er namelijk waterlekkage op treden, dit water komt dan in de dakconstructie terecht. Wanneer dit gebeurd, kan zelf het interieur nat raken, maar natuurlijk ook het dak zelf.

 

De oplossingen 

Een kilgoot probleem is in alle gevallen wel op te lossen, de oplossing zelf hangt af van het type probleem dat er plaatsvindt. Voorkomen is beter dan genezen, je kan het beste de kilgoot regelmatig schoonmaken zodat er geen vuil in komt. Hierdoor zal de afvoer van het water ook verbeterd worden.

Je kan een beschadigde keelgoot ook laten repareren of vervangen, je kan dit zelf proberen, maar dit kan erg gevaarlijk zijn. Je kunt het beter overlaten aan een professionele dakdekker, zij kunnen je namelijk ook helpen om waterlekkage in de toekomst te voorkomen, maar ook de levensduur van het dak te verlengen. Op zoek naar een professionele dakdekker die dit voor jou kan oplossen? Kijk dan eens bij https://www.perfectdaknederland.nl/.

 

Niet ieder dak heeft een kilgoot, maar als je er een hebt, dan is het wel belangrijk dat je van de problemen de oorzaken en oplossingen weet. De meest voorkomende oorzaak van schade aan de kilgoot, is door een ophoping van vuil. Denk hierbij aan bladeren en takken. Hierdoor kan het water niet meer goed afgevoerd worden, wat schade aan het dak kan geven. Ook een niet goed geïnstalleerde kilgoot kan zorgen voor waterlekkage. Het beste is om voor deze problemen ene professionele dakdekker in te schakelen.

 

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs