logo-wonenpunt

Voor de beste salon tafel in uw huis, koop bij Perfecthomeshop

Een salontafel kopen

Salontafels dienen zoveel functies en zijn er in zoveel stijlen, vormen en materialen, dat je gemakkelijk verdwaalt in de keuze. Wij helpen u graag met deze eenvoudige richtlijnen om de perfecte salon tafel te vinden.

  • Voordat u begint te zoeken

U kunt het beste een salontafel kopen bij Perfecthomeshop, nadat u zijn essentiële partner, de bank of fauteuil, hebt gekocht. De ideale hoogte, diepte en breedte van een salontafel hangen namelijk af van het aantal, de hoogte en de breedte van de bank en stoelen. Volg deze richtlijnen bij het opmeten van een salontafel:

Hoogte salontafel

Voordat u nadenkt over factoren als stijl en type, is het belangrijk om de hoogte van uw salontafel te overwegen. De gemiddelde hoogte van een salontafel is ongeveer 17 inch, maar de juiste afmetingen voor uw nieuwe tafel zijn vooral afhankelijk van de hoogte van de bank waarmee u hem wilt combineren. In het algemeen moet de hoogte van uw salontafel binnen één tot twee centimeter van de hoogte van de zitting van uw bank liggen. Zo kunnen uw gasten het tafelblad comfortabel bereiken vanaf hun zitplaats.

Breedte salontafel

De lengte moet tweederde zijn van de lengte van de bank. Dit helpt om een comfortabel genoeg looppad te creëren van de bank naar de tafel en vice versa, zonder een te open gevoel te hebben dat de tafel niet dicht genoeg is om een arm te bereiken. Bij de keuze van de juiste breedte of lengte gaat het echter niet alleen om gevoel, maar ook om esthetiek. Wanneer symmetrie van ruimte is bereikt, draagt de pure stijl van een salontafel en bank samen in een woonkamer bij tot een strakke en ontspannen uitstraling.

Afstand salontafel

Laat voldoende ruimte tussen de tafel en andere meubels, zodat u gemakkelijk door uw kamer kunt navigeren zonder tegen de salontafel aan te lopen. Zoals gezegd is de ruimte tussen de salontafel en de bank belangrijk – maar dat wil niet zeggen dat de ruimte tussen de salon tafel en andere meubelstukken dat niet is. Een ruimte van minstens 15 cm tussen een salon tafel en een tv-console of andere meubelstukken creëert de best mogelijke omgeving om te lopen en te loungen.

Stijl

Beslis of u uw salontafel wilt laten opgaan in het geheel of juist wilt laten opvallen. Om op te vallen, moet de stijl passen bij de inrichting van uw kamer en de andere meubels. Er zijn sets van bijpassende salon- en bijzettafels in vele stijlen. Als u wilt dat uw salontafel opvalt, kies dan een voor een salon tafel van Perfecthomeshop.
Voor een iets andere look kunt u ook niet-traditionele voorwerpen overwegen die de functie van een salontafel hebben – zonder dat het een salontafel is. Twee kleinere tafels naast elkaar, een stoffen poef met dienblad, een opbergkist of bankje zijn slechts enkele voorbeelden van wat mogelijk is. Koop met zorg, koop bij Perfecthomeshop en u kunt uw ruimte verankeren met de salontafel die voldoet aan uw unieke behoeften en stijl.

tafel

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs