logo-wonenpunt

Waarom voor een samenlevingscontract kiezen?

Waarom voor een samenlevingscontract kiezen?

Na een tijdje in een relatie te zitten, is het soms tijd om verder te gaan kijken. Op het moment dat je verder wilt gaan, zijn er verschillende manieren waarop je dit aan kunt gaan pakken. De meeste mensen denken hierbij direct aan trouwen. Echter is dit niet altijd de beste optie om voor te gaan. Dit komt omdat niet iedereen altijd direct toe is aan het trouwen. Als je hier nog niet aan toe bent, kan het een goede optie zijn om te kiezen voor een samenlevingscontract. Daarom gaan we in dit artikel kijken waarom voor een samenlevingscontract kiezen een goede optie kan zijn. 

Het samenlevingscontract

Als eerste is het belangrijk om naar het samenlevingscontract te kijken. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het over een samenlevingscontract hebt. Een samenlevingscontract is vaak een stuk voordeliger om voor te gaan. Dit komt omdat de samenlevingscontract kosten niet al te hoog zijn. Hierdoor is het goedkoper om hiervoor te gaan in plaats van trouwen. Voor veel mensen is dit prettig om te kunnen weten. Als je nog niet zeker van je zaak bent, is een samenlevingscontract ontbinden ook iets wat makkelijker is om te doen dan scheiden. 

Geld en schulden bij een samenlevingscontract

Op het moment dat je het over een samenlevingscontract hebt, is het als eerste belangrijk om te kijken naar geld en schulden. Dit heeft ermee te maken dat je niet altijd erop zit te wachten om alles te delen. Gelukkig is dit met een samenlevingscontract ook niet nodig om te doen. Als je dit niet wilt doen, hoef je dit dan ook niet te doen. 

Op het moment dat één van jullie te maken heeft met veel spaargeld of schulden, is het niet nodig om dit met elkaar te gaan delen. Als je dit wel wilt doen, is het natuurlijk ook mogelijk om hiervoor te kiezen. Zo is het mogelijk om ervoor te kiezen om dit in het contract te verwerken. Dit is iets wat volledig aan jezelf is om te doen of niet. 

Wat ga je in het contract zetten?

Het prettige aan een samenlevingscontract is dat je zelf mag bepalen wat je in het contract gaat zetten. Er zijn veel verschillende dingen die in het contract gezet kunnen worden. Zo is het mogelijk om afspraken met je partner te maken die in het contract komen te staan. Door dit te doen, is het mogelijk om elkaar vast te kunnen houden aan een aantal dingen. 

Om dit goed te doen, is het echter wel belangrijk om dit goed in overleg met de ander te doen. Door dit goed te overleggen, is het namelijk mogelijk om afspraken te maken waar jullie het ook beide mee eens zijn. Dit is natuurlijk prettig om te weten. Echter is het hiernaast ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je dit in overleg met een notaris doet. Aangezien een notaris verstand heeft van dit soort zaken, kan dit op die manier goed in het contract verwerkt worden. 

 

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs