logo-wonenpunt

3 professionals die je nodig hebt voor het onderhoud van je huis

Een huis onderhouden vergt een hoop tijd en energie, zeker wanneer het een ouder huis betreft. En niet iedereen is even handig of heeft tijd om veel met het onderhoud van hun woning bezig te zijn. Daarom is het goed om een aantal professionals bij de hand te hebben die jij vertrouwd en waar je op kunt rekenen voor het uitvoeren van reparaties of verbeteringen aan je woning.

Professional 1: de elektricien

Een goede elektricien is absoluut onmisbaar in je arsenaal aan professionals. Zeker bij oudere woningen is de elektra vaak een onontwarbare kluwen van oude en nieuwe bedrading. Een goede elektricien voorkomt dat je last krijgt van kortsluiting of nog erger, elektrische branden.

Professional 2: de loodgieter

Er zijn maar weinig zaken zo vervelend als een verstopte afvoer. Een verstopte afvoer betekent dat je belangrijke voorzieningen in je woning meteen niet meer kunt gebruiken. je kunt je wc niet meer doorspoelen of je wasbak in de keuken niet meer gebruiken. Ook hierbij zijn oudere huizen in oude steden als Breda, Utrecht of Amsterdam extra gevoelig voor verstoppingen omdat in de leidingen jarenlang rommel is opgebouwd. Voor een ontstopping in Breda ben je al gauw een hoop geld kwijt. Ga daarom op zoek naar een goede loodgieter, die bij voorkeur naar je leidingen kan kijken zonder meteen te moeten gaan breken.

Professional 3: de dakdekker

Zeker bij zwaar weer, zoals stormen kan je dak beschadigen. Van een weggewaaide pan of loszittend daklood, tot zware beschadigingen zoals een compleet afgewaaid dak. Dit moet vooral snel opgelost worden. Daarnaast is het goed om je dak regelmatig te laten controleren op scheuren. Wanneer er water in een scheur komt dat later bevriest kan deze groter worden en voor serieuze lekkages zorgen. Een goede dakdekker die jaarlijks je dak controleert is dan ook een absolute aanrader.

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs