logo-wonenpunt

Optimaal genieten van een airco

Optimaal genieten van een airco? Met de nieuwe generatie airconditioners kan dat zeker. Deze apparaten zijn de juiste keuze om je huis heerlijk koel te houden zonder onnodig geld en energie te verbruiken.
In de winter is het essentieel om te kunnen verwarmen en vaak doen de radiatoren er te lang over om de ruimte op de ideale temperatuur te krijgen. Aan de andere kant wil je in de zomer, vooral als je in bijzonder warme gebieden woont, afkoelen en dan zijn ventilatoren niet alleen duur, maar ook niet erg milieuvriendelijk.

Optimale temperatuur met airco

Voor elke omstandigheid die verband houdt met een seizoen, kun je met de nieuwe generatie airconditioner de temperatuur van je kamer optimaal aanpassen. De nieuwste geavanceerde modellen zijn split-airconditioners, hoogtechnologische apparaten waarmee je niet alleen geld kunt besparen, maar ook onnodig geluidsoverlast kunt voorkomen. Deze geavanceerde apparaten zijn namelijk erg stil. Wanneer de ideale lagere temperatuur is bereikt en het werk van de motor wordt verminderd, zal het geproduceerde geluid aanzienlijk lager zijn. Op deze manier kun je in elk seizoen van het jaar genieten van de perfecte temperatuur en vermijd je het genereren van onaangenaam geluid dat niet alleen hinderlijk is voor het gehoor, maar ook je welverdiende rust kan verstoren.

Optimaal genieten van een verminderd energieverbruik

Onder de nieuwe generatie airconditioners zijn er de eerder genoemde split-modellen die worden gekenmerkt doordat ze zijn gebaseerd op een warmtepomp die in twee delen is verdeeld: een compressor-warmtewisselaar en een diffuser. In tegenstelling tot een airco zijn er geen kanalen nodig om gekoelde of verwarmde lucht in de kamers te brengen, maar twee koperen leidingen zijn voldoende. Op deze manier worden de drukverliezen geminimaliseerd, waardoor het energieverbruik wordt verminderd. Kortom, deze type airco werkt via een compressor die de vloeistof comprimeert door de druk te verhogen. De vloeistof zal zijn weg vervolgen en de condensor binnenkomen waar hij zal worden gekoeld. Hierbij verlaat de vloeistof door middel van laminering de externe eenheid via de koperen leidingen. De ventilatoren van de airco zullen de koude lucht in de kamer verspreiden.

Een airco van de nieuwe generatie: welke modellen zijn ideaal?

Een split-airco gebruikt de meest geavanceerde invertertechnologie. Deze type airco past automatisch de temperatuur van je kamers aan. Zodra de ideale gradatie is bereikt, wordt de temperatuur automatisch verlaagd, waardoor het motortoerental wordt verminderd en de temperatuur van de omgeving waarin jij je bevindt niet verandert. Daardoor kun je, in vergelijking met een normale airco, energie besparen tot maar liefst 30% bij een gebruiksduur van acht uren. Door een split-airco met invertertechnologie te gebruiken, kun je in het grootst mogelijke comfort genieten van je dagen thuis. Als je overweegt om voor de eerste keer een airco te kopen of een oude moet vervangen, houd er dan rekening mee dat je kunt profiteren van verschillende belastingvoordelen door bijvoorbeeld een warmtepompmodel te kiezen dat compatibel is met milieuvriendelijke ethiek. Bekijk onze airco aanbiedingen en laat je door ons adviseren over de meest geschikte airco voor jou!

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs