logo-wonenpunt

3 tips voor perfect glanzende wijnglazen

Als je een feestje of een speciale gelegenheid hebt, wil je natuurlijk dat je wijnglazen mooi glanzen. Maar niet alleen de glazen, ook je servies en bestek moeten er sprankelend uitzien. Om ervoor te zorgen dat je servies en bestek goed schoon zijn voordat je ze gebruikt, moet je ze eerst goed wassen. Spoel ze grondig af om eventuele voedselresten te verwijderen. Gebruik warm water en een mild afwasmiddel om ze te wassen. Vermijd agressieve schuursponsjes of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken. Gebruik een schone, pluisvrije doek om je servies en bestek zorgvuldig droog te maken. Als je ze aan de lucht laat drogen, kunnen er watervlekken achterblijven, wat niet wenselijk is als je een glanzende uitstraling wilt.

Glanzende wijnglazen met de hand wassen

Het is het beste om wijnglazen met de hand te wassen in plaats van ze in de vaatwasser te doen. Dit komt omdat de vaatwasser agressiever kan zijn en krassen op het glas kan veroorzaken. Vul een gootsteen of een grote kom met warm water en voeg een paar druppels mild afwasmiddel toe. Laat de wijnglazen enkele minuten weken om eventuele wijnresten of vuil los te weken. Gebruik vervolgens een zachte spons of borstel om voorzichtig de binnen- en buitenkant van het glas schoon te maken. Spoel ze daarna grondig af met warm water om alle zeepresten te verwijderen.

Witte wijnglazen laten stralen

Witte wijnglazen kunnen een extra sprankeling toevoegen aan je tafelsetting. Hier zijn enkele tips om je witte wijnglazen te laten stralen. Een tip is om ze na het wassen af te spoelen met een mengsel van water en azijn. Dit helpt bij het verwijderen van eventuele resterende zeepresten en laat je wijnglazen schitteren. Spoel ze vervolgens grondig af met warm water. Je wilt natuurlijk niet dat de smaak gaat lijden door het verkeerd schoonmaken van de glazen.

https://glazenstore.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs