Wonen Punt
Image default
Koken

De lekkerste soorten vlees voor op de barbecue

Van oudsher werd er eigenlijk alleen maar vlees op de barbecue gegrild. Tegenwoordig wordt de barbecue voor veel meer gerechten gebruikt en wordt het veelzijdiger toegepast.

Toch blijft een lekker stukje vlees van de barbecue erg favoriet. 

Wat is handig vlees voor op de barbecue?

Vlees moet eigenlijk niet te dik zijn. Dikke lappen duren lang voor het gaar is. Ook moet het vlees zijn, wat na een paar minuten grillen lekker mals is en gaar genoeg om te eten. Dunne lapjes zijn het meest geschikt en wanneer er bot aan zit, kan het handig zijn dat het wordt voorgegaard. Vers vlees is lekkerder van smaak, dan wanneer het uit de vriezer komt. Van de slager is het vlees vaak ook lekkerder en beter van kwaliteit.

Welk vlees is dan geschikt voor op de barbecue?

Denk dan aan voor gegaarde kippenpoten en spareribs. Ook een dunne lap karbonade valt vaak goed in de smaak. Wanneer men liever geen bot aan het vlees wil, kan er beter gekozen worden voor een dun procureurlapje in plaats van karbonade. Ook speklapjes en barbecueworstjes doen het vaak goed en vallen vaak in de smaak. Sommige mensen houden ook van een biefstukje van de barbecue of een stuk entrecote. Een klassieker is ook zeker een kipspiesje of de shaslick. 

Lekkere smaak aan het vlees

Droog vlees schroeit beter dicht en wanneer het goed dichtgeschroeid is, blijft het lekker mals. Voor een lekkere smaak, kan het vlees het beste vooraf drooggedept worden, dan lekker gekruid en als laatste gegrild. Hoe lang een stukje vlees moet grillen, hangt van het soort vlees af en of het voorgegaard is of niet. Eigenlijk dienen alle lapjes en stukjes met vijf minuten klaar te zijn, maar kijk goed of het gaar is, voor het wordt gegeten. Een beetje ervaren barbecueër weet wanneer het vlees gegeten kan worden. 

Maak het af

Een sausje maakt het vlees af. Zorg voor een saus die past bij de vleessoort. Een lekker mals stukje vlees kan ook zonder saus gegeten worden. Zo wordt de pure smaak het beste geproefd. Een lekker bijgerecht maakt de barbecue en het menu compleet.

Kies een lekker stukje vlees, schroei het goed dicht en laat het even nagaren, kies er een bijpassend sausje bij en eet smakelijk! Of bespaar tijd en kies voor een Barbecue Cateraar Nederland.