logo-wonenpunt

Tuinkamers – Ideeën en Voordelen

Tuinkamers zijn prachtig. Ze zijn ontspannend om in huis te hebben, vooral na een zware dag op het werk. Ze bieden u een plaats waar u kunt gaan mediteren over de dingen die die dag zijn gebeurd. U zou ze moeten gebruiken om te lezen, te sporten, of gewoon om alleen te zijn. Als u zich afvraagt of het de moeite waard is om een tuinkamer te hebben, lees dan verder om vier van hun meest voor de hand liggende voordelen te ontdekken.

Temperatuurregeling

De tuinkamer kan worden gebruikt als serre of overdekt terras. U kunt het gebruiken als een uitbreiding van uw keuken om de hoeveelheid ruimte die u hebt voor onderhoudend te vergroten. Het kan ook worden gebruikt om een woonruimte te creëren die gescheiden is van u belangrijkste woonruimte, maar nog steeds verbonden is door een deur of raam in de open lucht.

Een tuinkamer kan meerdere doelen dienen en u ook helpen te besparen op energiekosten! Als u ’s zomers verkoeling zoekt, heeft u alleen een ventilator nodig en wat schaduw van de bomen buiten de tuinkamer – airconditioning is niet nodig! In de winter zal de verwarmingsfactuur lager uitvallen omdat dit type constructie de warmte buiten houdt in plaats van in huis toe te laten zoals veel andere types doen. En het beste van alles? Het isolatieniveau zal in beide gevallen niet veranderen omdat het al hoog genoeg is omdat u muren van baksteen of steen zijn (die niet worden beïnvloed door de weersomstandigheden).

Ruimte en licht

Plaats uw tuinkamer waar het voor u het handigst is. Sommige mensen plaatsen hun tuinkamer graag tegen de achterkant van hun huis zodat het hun uitzicht niet belemmert, maar omdat dit ook het meeste licht in de ruimte zal blokkeren, moet u overwegen of u wel of niet wat van uw uitzicht wilt opofferen voor meer natuurlijke verlichting.

U kunt deze ruimte gebruiken zoals u wilt. Hij is van u! U kunt er een tafel en stoelen neerzetten om bij mooi weer buiten te eten. Of, als u een kleinere tuin hebt, kun u overwegen om er een bed in te zetten, zodat als er gasten komen, ze een comfortabele plek hebben om te overnachten (of langer). Als u ambitieus bent, kunt u misschien zelfs een soort bureau met archiefkasten inrichten, zodat u al die belangrijke documenten binnen handbereik hebt, maar ze toch uit het zicht kunt houden op dagen dat u ze niet nodig hebt – en ze dan kunt vergeten totdat ze om de paar maanden onvermijdelijk verloren gaan onder stapels op stapels!

Er zijn nog veel meer opties: kamerplanten kunnen kleur toevoegen zonder veel ruimte in beslag te nemen; bloemen zijn ook altijd leuk als ze zijn toegestaan door de bestemmingsplannen; tv’s zijn geweldige toevoegingen, want wie houdt er niet van om buiten-tv te kijken? En vergeet de badkamer niet! Wat is er beter dan zowel binnen als buiten te hebben?

En wat zijn nu de voordelen van een veranda?

Een veranda is een kamer met een uitzicht

Een veranda is een kamer met uitzicht. Een veranda kan worden gebruikt als een extra kamer, of het kan worden gebruikt om uw leefruimte uit te breiden door het te veranderen in iets meer dan alleen een zithoek in de open lucht. Een veranda kunt u ook meer mogelijkheden bieden om uw huis te decoreren en het karakter te geven, waardoor het meer aanvoelt als een persoonlijke ruimte in plaats van gewoon een andere kamer in het huis.

Een veranda dient vele doelen, maar het is belangrijk op te merken dat er een paar dingen zijn om in gedachten te houden wanneer u er een voor deze doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld, als u kinderen heeft die vaak buiten spelen en/of huisdieren die vaak buiten rondlopen (bijv. honden), dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat ze uit de buurt blijven van het gebied waar uw trap zich bevindt, zodat ze geen onnodig risico lopen of hun veiligheid tijdens het spelen in de buurt van die trap of het naar boven of beneden gaan wanneer dat nodig is.

Een veranda is de perfecte plek om uw droomtuin aan te leggen

Wanneer u aan een veranda denkt, stelt u zich dan voor dat u lekker in uw favoriete stoel zit met een kopje thee? Of misschien denkt u aan de achtertuin waar u uw eigen groenten en kruiden kunt verbouwen. Nou, als dat is wat er in u opkomt als u denkt aan een veranda, dan is het waarschijnlijk tijd voor een upgrade. Want er zijn zo veel plaatsen waar het gebruik van een veranda het verschil kan maken in hoe u uw dagen en avonden buiten doorbrengt.

In dit artikel gaan we vijf verschillende manieren verkennen waarop het toevoegen van een veranda uw leven zal verbeteren en ook uw huis zal verfraaien en we hebben het niet over slechts één of twee verbeteringen! We hebben het over vijf verschillende kamers (of gebieden) in het huis die kunnen worden verbeterd met de toevoeging van een buitenruimte zoals een veranda of patio:

Een veranda voegt waarde toe aan uw huis

Dit komt omdat een veranda de waarde van uw woning verhoogt, wat betekent dat u het voor meer geld kunt verkopen, of meer huur van huurders kunt krijgen. U kunt de toegenomen waarde ook overdragen aan een nieuwe eigenaar wanneer u overlijdt en het aan hem of haar nalaten in uw testament.

U denkt misschien dat het vreemd is dat een investering als deze geen positieve cashflow heeft, maar er zijn nog andere voordelen van het toevoegen van een veranda:

Het maakt uw huis aantrekkelijker en geeft het karakter. Het biedt beschutting tegen wind en regen. Het laat licht binnen in kamers zonder ramen. Het creëert ruimte voor gezelligheid binnen de familie-eenheid (kinderen spelen soms op veranda’s).

https://mbveranda.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs