logo-wonenpunt

Wat moet je wel en niet doen bij het inrichten van een woonkamer?

Sta je op het punt om een nieuwe woonkamer in te richten, maar weet je niet goed hoe je het moet aanpakken? Dat is helemaal niet gek! Veel mensen kampen met het probleem van het inrichten van de woonkamer. Het is een belangrijk onderdeel van de woning en iedereen wil dit onderdeel zo mooi mogelijk hebben. Iedereen kent wel de stappen om tot een complete woonkamer te komen, maar er worden nog wel is fouten gemaakt of onderdelen vergeten. Om je te helpen bij het inrichten van de woonkamer is deze blog geschreven. Hier wordt geschreven over wat je vooral wel moet doen met de ruimte en wat je beter niet kunt doen.

Voorbereiding is the key

Voordat je de onderdelen gaat kopen voor de woonkamer is het eerst goed om een paar stappen terug te gaan. Het eerste wat je namelijk moet doen is de woonkamer helemaal kaal maken. Als je dat gedaan hebt is het tijd om de afmetingen van de woonkamer op papier te zetten. Een makkelijke schets met afmetingen op een a4tje is al genoeg. Door dit te doen weet je later goed welke items mooi passen en hoe je de woonkamer het beste in kan richten op het gebied van indeling.

Naast de afmetingen en het kaal maken van de woonkamer is het ook goed om alvast te kijken naar wat je wilt. Wat goed is om te doen is om een moodboard te maken. Koop een aantal woninggids en knip uit deze bladen hetgeen wat je mooi vind en plak dit op een groot bord. Uiteindelijk kan je dit later helpen in het uitkiezen van bepaalde onderdelen. Misschien kom je er wel achter dat de kleur blauw meer in jouw smaak valt dan je denkt of ben je meer iemand die van moderne items houdt.

Dit kan je ook helpen bij het zoekproces en je veel tijd besparen, en daarbij vinden veel mensen deze stap van het inrichten erg leuk en kan je met het moodboard langsgaan bij mensen en om advies vragen.  

Comfortabel gaat voor uitstraling

De grootste fout die wordt gemaakt door mensen is door de woonkamer helemaal tip top eruit te laten zien, maar te vergeten dat je ook lekker moet kunnen zitten en kunnen relaxen. Zo wordt er wel is een bank gekocht die een mooie uitstraling heeft, maar helemaal niet lekker zit. Of denk bijvoorbeeld aan een salontafel die mooi staat, maar niet bruikbaar is om lekker voor de tv te eten.

Bij het uitkiezen van je meubels is het natuurlijk belangrijk dat ze leuk staan, maar vergeet alsjeblieft niet dat je ze ook moet gebruiken en dat ze er niet alleen staan voor de show.

Moeite met kiezen?

Het kan erg moeilijk zijn om een woonkamer in te richten. Hoe zorg je nu dat de bank en de salontafel mooi passen bij het tv meubel en de muren van de woning bijvoorbeeld. Als je het echt niet weet kan je er ook voor kiezen om een complete woonkamer set aan te schaffen. Op veel websites van verschillende meubelpartijen zijn secties gemaakt waar je een gehele woonkamer kan zien en losse onderdelen kan kopen. Deze woonkamers zijn vaak samengesteld door een interieurstylist of een deskundige en kunnen misschien wel precies zijn wat jij wilt. Ook als het niet helemaal is wat je wilt kunnen er ook meerdere onderdelen tussen zitten die wel leuk passen in jouw woonkamer.

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs