logo-wonenpunt

Tips voor schonere ramen

Kan jij ook zo genieten van het uitzicht door kraakheldere ramen? Toch is het elke keer weer een hele klus om die ramen echt proper te krijgen zonder dat er een streepje te bespeuren valt. Dit verklaart meteen waarom ramen wassen niet op het lijstje van favoriete bezigheden van veel mensen staat. Om jou te helpen dit vervelende klusje tot een goed einde te brengen, kan je gelukkig rekenen op enkele waardevolle tips van glazenwasser Enschede.

Kies voor een bewolkte dag

Mooi weer zet veel mensen aan om klusjes in en rond het huis te doen, toch is dit voor het wassen van de ramen geen goed idee helaas. Zonlicht zorgt ervoor dat het water dat je gebruikt om de ramen te wassen sneller opdroogt en dit geeft strepen als gevolg. Kies voor een bewolkte dag of wacht tot de schaduw over het raam gekomen is en was je ramen zonder strepen. Dit hoeft op zich geen slecht nieuws te zijn, zo kan je namelijk de mooie en zonnige dagen voorbehouden om leukere dingen te doen.

Zorg voor het juiste materiaal om de ramen te wassen

Propere ramen krijg je enkel door met het juiste materiaal. Een goede raamtrekker, een propere spons en een natuurzeem doen al wonderen. Heb je hoge ramen, voorzie dan ook een klein laddertje zodat je geen stukken moet overslaan omdat die te hoog zijn. Twijfel je of jouw materiaal van goede kwaliteit is? Glazenwasser Enschede geeft je graag mee welke producten de beste op de markt zijn.

Zorg voor de juiste producten in het sop

Een emmer lauwwarm zuiver water heb je in elk geval al nodig, voor de producten die je eraan toevoegt, heb je verschillende keuzes. Er bestaan tal van producten in de handel die je propere ramen zonder strepen beloven, gewoon toevoegen aan je water en je kan beginnen. Een andere mogelijkheid is dat je zelf een sopje maakt. Een scheutje azijn en afwasmiddel zijn perfect om je ramen helemaal proper te krijgen. Kleine tip, spoel je emmer voor gebruik goed uit zodat er geen vuildeeltjes in het water terechtkomen, die kunnen namelijk voor krassen zorgen.

Werk in de juiste volgorde

Begin steeds met het wassen van de kozijnen, zo ben je daar al vanaf en kan er geen vuil van de kozijnen op je al gewassen ramen terechtkomen. De ramen was je altijd van boven naar beneden, zo voorkom je dat er vuil van een hoger gelegen gedeelte op het pas gewassen onderliggende gedeelte terechtkomt. Het klinkt logisch, maar we willen je deze tip van glazenwasser Enschede toch niet onthouden.

Schakel de hulp in van glazenwasser Enschede

Heb je zelfs na het lezen van de tips hierboven nog steeds geen zin in dat vervelende klusje, dan kan je maar beter glazenwasser Enschede contacteren. Hij zorgt ervoor dat je altijd kan genieten van perfect propere ramen zonder dat je er zelf ook maar enige moeite hoeft voor te doen. Een snelle service aan scherpe tarieven en met de beste producten bieden je de garantie op waar vakmanschap. Voor glazenwasser Enschede is geen enkel ruim te vuil of te hoog, hij wast ze allemaal met de glimlach voor jou, jij moet enkel genieten van het mooie uitzicht van jouw propere ramen.

 

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs