logo-wonenpunt

Wanneer een nieuwe schuifpui?

Wanneer is de schuifpui aan vervanging toe? In deze blog wordt er geïnformeerd over wat nu precies een schuifpui is, wanneer deze vervangen moet worden, welke mogelijkheden zijn er en wat de eventuele kosten daarvan zijn. 

 

Wat is een schuifpui? 

Een schuifpui is een schuifdeur die bedoeld is om buitenshuis met binnenshuis te verbinden. Een schuifpui brengt heel veel licht in het huis, daardoor hoef je overdag geen verlichting aan te zetten. Echter is het wel belangrijk om te weten dat glas een energie opslorpend materiaal is. In de zomer kan het vaak erg warm worden achter een bepaalde types glas. In het winter kan het dan weer zo zijn dat het glas de kou van buitenaf eenvoudig filtert door sommige soorten glas. Er wordt daarom aangeraden om te kiezen voor een glassoort dat voldoende isoleert, zodat je in de zomer en winter geen last hebt van enorme hitte of extreme kou. Het is dubbel of driedubbel glas met tussen de verschillende lagen nog een gas. dat gas zorgt ervoor dat de warmte of kou niet naar buiten of naar binnen wordt gefilterd. Ook kan er gekozen worden voor een vorm van zonwering, zodat je geen last hebt van laaghangende zon die in de ruimte schijnt. 

 

Wanneer vervangen? 

Als je merkt dat de schuifpui niet meer goed sluit of isoleert dan is het tijd om het glas te laten vervangen. Het is belangrijk om deze te vervangen, omdat er anders warmte verloren gaat via de schuifdeuren en kou kan naar binnen komen. Ook in de zomer kunnen er beestjes zoals muggen makkelijker naar binnen komen. Bovendien is het voor de inbrekers ook makkelijker om zo in te breken. Goede redenen dus om de schuifpui te laten vervangen wanneer deze niet meer goed isoleert en/of sluit door een gespecialiseerd bedrijf zoals Schipper schuifpuien en kozijnen

 

Welke mogelijkheden?

Er zijn een hoop mogelijkheden voor het kiezen van een nieuwe schuifpui. Denk goed na over het soort glas, de kleur, het materiaal en wellicht het uiterlijk van de schuifpui. Sommige bedrijven hebben dan ook een kleursimulator, zodat je kan zien welke kleur het beste bij de gevel past. Daarbij zijn er ook verschillende keuzes in het soort materiaal van de schuifpui. De meest gebruikte materialen voor schuifpuien zijn aluminium, hout en kunststof. Deze materialen hebben hun eigen kenmerken maar ook hun voordelen en nadelen. Ga dus goed na wat je precies wilt en wat mooi bij het geheel van het huis past. Dan is het nog belangrijk welk soort glas. Eerder is er al verteld wat deze opties zijn, maar er wordt aangeraden om dubbel glas of driedubbel glas te nemen in verband met de warmte en kou. Ook kan zonwering een goede optie zijn wanneer er vaak zonlicht in de ruimte schijnt. Sommige mensen vinden dit storend en nemen daarom zonwerend glas. Natuurlijk verschilt het per glas, kleur en materiaal wat daarvoor de kosten zijn. 

De kosten

Maak vooral een budget, voordat je een nieuwe schuifpui kiest met alle eisen. Soms kunnen de prijzen erg stijgen en daarom is het goed om rekening te houden met een budget. Wellicht moeten er ook andere dingen vervangen worden en dan is het fijn om wat geld over te houden voor andere dingen die wellicht ook vervangen moeten worden. Bespreek ook goed met het bedrijf die de schuifpui vervangt wat de eisen zijn, zodat zij een inschatting kunnen maken van de prijs, zodat je niet voor een verrassing komt te staan. 

 

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs