logo-wonenpunt

Een aanbouwschommel kopen? Geschikt voor iedere tuin!

Vragen jouw kinderen vaak om een schommel? Had je ook plezier met schommelen toen je nog jong was? Als je antwoord op deze vragen ‘ja’ is, waarom koop je dan niet een aanbouwschommel als je een kleine tuin hebt of een heus speeltoestel als je er de ruimte voor hebt? Een schommel in de tuin is de droom van elk kind en het is betaalbaarder dan je misschien denkt.

Het is een geweldige manier om kinderen bezig te houden. Een andere bonus is dat het kinderen stimuleert om buiten te spelen en wat frisse lucht op te snuiven in plaats van de hele dag naar een scherm te kijken! Je krijgt misschien zelfs vijf minuten voor jezelf om met een goed boek of leuk tijdschrift te zitten en te ontspannen!

Een aanbouwschommel is een slimme investering

De schommel, maar ook de aanbouwschommel, is de onbetwiste koning van elke speeltuin. Het is dan ook een slimme zet om te investeren in een schommel voor in je eigen achtertuin. Met een schommel in je eigen tuin geef je je kinderen uren speelplezier, terwijl je thuis je eigen ‘ding’ kunt doen terwijl de kids spelen. Tenzij je moet “duwen” natuurlijk…

Veel mogelijkheden

Tegenwoordig kan een schommel van alles zijn, van een touwschommel die (veilig) aan een (stevige) boom is bevestigd, tot een bouwproject met schommels, glijbanen, piratenschepen en misschien zelfs een modderig aanrecht. Maar niet iedereen heeft de ruimte voor het soort wensen van dit kaliber. De aanbouwschommel biedt dan uitkomst.

Maak een plan

Als je een schommel koopt, is het aan te raden om met alle belanghebbenden hierover te praten. Zullen de kinderen het wel leuk vinden en er voldoende gebruik van maken zodat het de moeite waard is om een stukje van je tuin op te offeren? Pak je meetlint erbij. Ook een aanbouwschommel kan enorm groot zijn en je moet rekening houden met twee meter schommelruimte aan weerszijden om te voorkomen dat kinderen tegen de tuinafscheiding knallen of eroverheen vliegen. Kijk naar de grond. Hoe ga je de schommel op zijn plaats vastzetten? Van welk materiaal moet de schommel zijn? Tip: kies voor een schommel van douglas hout. Dit is een prachtige houtsoort die jarenlang mee gaat. 

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs