logo-wonenpunt

Jouw natuursteen gebruiksvriendelijker maken?

Heb jij een natuurstenen vloer en wil je die graag gebruiksvriendelijker maken? Wij hebben de oplossing voor je. Door natuursteen impregneren is het gemakkelijker in onderhoud en ontstaat er een water- en vuilafstotende laag. Laat het over aan de echte professionals en geniet langer van jouw natuurstenen vloer. Zou je graag willen weten of het impregneren bij jouw soort natuursteen mogelijk is? Lees dan snel verder.

De soorten natuursteen die geïmpregneerd kunnen worden

Er zijn veel soorten natuursteen, maar niet alle soorten kunnen geïmpregneerd worden. Zo wordt er ook onderscheid gemaakt tussen kalkhoudende en niet-kalkhoudende natuurstenen. Natuursteen impregneren is alleen mogelijk bij de niet-kalkhoudende natuursteen soorten. Dan zal je je vast afvragen welke natuurstenen vallen daar onder? De volgende natuurstenen kunnen professionals impregneren: graniet, marmer, leisteen, dolomiet, basalt en kwartsiet. Staat jouw natuursteen soort er niet tussen? Neem contact op met een professional en laat je adviseren.

Hoe professionals te werk gaan bij natuursteen impregneren

De werkwijze die gehanteerd moet worden vereist veel vakkennis. Om te beginnen wordt de natuursteen duurzaam gereinigd en ontvet om een goede ondergrond te krijgen. Vervolgens gaan we de natuursteen schuren. Dit kan in meerdere stappen van grof naar fijn. De volgende stap is de natuusteen kristalliseren. Door te kristalliseren wordt de glans in de vloer hersteld. Hierna is het gemakkelijk in onderhoud en beter bestand tegen het indringen van vuil. De laatste stap is het impregneren. De poriën worden hierdoor dichtgezet, zodat vuil niet meer in de steen kan trekken.

Wil je graag een vloer zonder krassen?

Door het intensief gebruik van jouw vloer kunnen er krassen en oneffenheden ontstaan. Door natuursteen te schuren haal je een minuscuul laagje weg. Kleine krassen worden er uit geslepen en er komt als het ware een nieuwe laag tevoorschijn. Echte professionals kunnen lichte beschadigingen eruit halen. Voor advies voor jouw natuurstenen vloer kan je gerust een professional inschakelen. Zij helpen je graag verder.

 

https://www.misterkools.nl/natuursteen/natuursteen-schuren

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs