logo-wonenpunt

Waar let je op bij de aankoop van een huis?

Een nieuw huis kopen is voor veel mensen een bijzonder spannende gebeurtenis. Leuk, alleen ook iets om goed over na te denken. Het is nogal een aanschaf en het heeft natuurlijk ook consequenties voor je. Overweeg je een huis te kopen en wil je dit verstandig doen? Denk dan aan de volgende financiële aandachtspunten.

Betaalbaar huis

Veel mensen zien het kopen van hun huis als investering. Alleen een huis waar je in woont, kost vooral geld. Het levert geld op als je het duurder kan verkopen dan je het kocht. Meestal is dat pas het geval als je meer dan 15 jaar in een woning woont. Dat doet lang niet iedereen meer. Een huis kan wel geld opleveren als je het weer gaat verhuren. Wil je een huis om in te wonen? Dan is het slim om gewoon een huis te kopen dat vooral goed betaalbaar is voor jou. Op die manier heb je ook nog ruimte voor een fijne levensstijl.

Waar je ook aan moet denken dat zijn alle andere kosten, zoals bijvoorbeeld:

  • Vaak zo’n 10% van de koopsom betalen.
  • Makelaarskosten.
  • Onderhoudskosten woning (vaak circa 10% van de koopsom).

Taxatie Eindhoven

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je aankoop een marktconforme prijs heeft. Doe de taxatie gewoon in de plaats van de woning, die makelaar kent namelijk vast zijn gebied goed. Dus woon je in Eindhoven? Kies dan voor een taxatie Eindhoven. Een taxatie in Eindhoven of een andere plaats waar de woning staat, is wel verstandig. Met een taxatie in Eindhoven weet je namelijk beter of je niet te veel betaald en daardoor niet snel een goede aankoop hebt gedaan.

Inkomen

Je bent vaak afhankelijk van je inkomen of kopen kan. Bedenk wel dat huren vaak net zo duur is. Iemand die heel lang in een huurwoning zit, betaald eigenlijk een stuk meer dan e koopsom met die 10% onderhoudskosten erbij. Een huis kopen is in veel gevallen wel slim.

https://www.dhvc.nl/taxatie-eindhoven/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs