logo-wonenpunt

Waar moet je infraroodpanelen installeren?

Er zijn veel manieren om infraroodpanelen te installeren. Sommige mensen installeren ze graag in hun kamers, terwijl anderen ze liever in de woonkamer of zelfs badkamers installeren. Het hangt af van wat je wilt en waar je ze wilt plaatsen. Om het meeste uit je infraroodpanelen te halen, moet je weten hoe ze werken en waar ze moeten worden geplaatst. Zo weet je zeker dat het goed werkt. Vervolgens kun je de prestaties van dit verwarmingssysteem optimaliseren. Hierdoor krijg je het snel warmer. Hier zijn verschillende locaties om infraroodpanelen te plaatsen. Welke plaatsen zijn geschikt voor infraroodpanelen? Waar moet je allemaal aan denken? In dit artikel bespreken we een aantal locaties waar je deze infraroodpanelen kunt installeren. Vervolgens hebben we nog een paar tips die je kunt gebruiken. Lees verder!

Aan het plafond

Als je een kleine ruimte in je huis hebt die moet worden verwarmd, zijn infraroodpanelen zeker de moeite waard. Je kunt dit soort heaters aan je plafond monteren, zodat ze helemaal geen ruimte innemen op de grond. Is er een deel van je huis waar je geen warmte hebt uit andere energiebronnen? Infraroodpanelen kunnen de beste oplossing zijn om deze kamers te verwarmen.

Aan de muur

Infraroodpanelen zijn een goede keuze om extra warmte toe te voegen aan een ruimte zonder centrale verwarming. Infraroodpanelen voor wandmontage zijn er in vele stijlen en maten, waaronder traditionele en eigentijdse ontwerpen. Door infraroodpanelen aan een muur te installeren, kun je vloerruimte besparen en extra verwarmingszones in je huis creëren. Infraroodpanelen zijn er in vele uitvoeringen. Je vindt deze heater bijvoorbeeld in de vorm van een schilderij, spiegel of krijtbord. Het kan dus ook als decoratie dienen.

Tips om de prestaties te optimaliseren

Er zijn verschillende overwegingen bij het installeren van dit paneel. Ten eerste moet je hem zo plaatsen dat geen enkel object de kachel blokkeert. Wanneer deze achter het meubel wordt geplaatst, kan de stralingswarmte niet alle delen van de kamer bereiken. Vervolgens moet het tegenover objecten worden geïnstalleerd die warmte kunnen opslaan. Deze verwarming kun je beter niet tegenover ramen plaatsen. Als je een grote kamer hebt, moet je mogelijk meer dan één infraroodpaneel installeren. Dit komt doordat het bereik van infraroodgolven ongeveer 3 meter is. Houd er ook rekening mee dat de stralingshoek ongeveer 120 graden is. Gebruik deze regel om de ideale afstand van de kachels te bepalen.

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs