logo-wonenpunt

Waarom je de gevel van jouw woning niet mag vergeten als je gaat isoleren

Hé klusser en toekomstige isolatiegoeroe! Wil je een goede tip over woningisolatie? Lees dan verder. We hebben het namelijk allemaal weleens meegemaakt; je gaat je huis isoleren en je denkt aan alles – zolderisolatie, vloerisolatie, je hebt zelfs al gedroomd over die dikke wollen truien die je deze winter gaat dragen. Maar heb je de gevel van je huis al eens goed bekeken? Nee? Nou, daar gaan we het even over hebben.

De tante Janny of ome Henk van je huis

De gevel van je huis is als dat ene familielid op een feestje waar je altijd overheen kijkt, maar die stiekem de hele boel bij elkaar houdt. Je hebt misschien wel gehoord van dakisolatie en spouwmuurisolatie, maar de gevelisolatie verdient ook wat liefde. Waarom? Omdat je gevel zorgt voor isolatie van je huis. Je kunt jouw gevel- en dakcoating uit laten voeren door Het Zuiden Coatings. Dit is een deskundige partij die gespecialiseerd is in het coaten van jouw dak of gevel.

Je bespaart energie met een goede gevelisolatie

Stel je voor dat je een pizza thuis laat bezorgen, maar dat de pizza wordt geleverd met de doos halfopen. Dat is hoe je huis zonder gevelisolatie is. Warmte ontsnapt en je energierekening stijgt als een raket. Met gevelisolatie houd je die warmte binnen waar het hoort, en bespaar je geld op je energiekosten. Het coaten van gevels is dan ook een specialistisch taakje dat enige kennis van zaken vereist. Het beste huur je daarom een professional in die dit snel en deskundig voor je kan regelen.

Je woont comfortabeler 

Niemand wil graag kleumen in een koud en tochtig huis. Als je gevel niet goed geïsoleerd is, kun je net zo goed een iglo bouwen. Gevelisolatie houdt de kou buiten en zorgt voor een comfortabelere leefomgeving.

Geluid wordt beter geïsoleerd

Heb je buren die altijd luide feestjes geven of een straat die wordt geteisterd door verkeerslawaai? Gevelisolatie kan je helpen om dat lawaai buiten te houden, zodat je eindelijk kunt genieten van wat rust en stilte.

Je verkleint je CO2-uitstoot

Als je om het milieu geeft, is gevelisolatie een geweldige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Minder energieverspilling betekent minder CO2-uitstoot, en dat is goed nieuws voor onze planeet.

 

Kortom: je gevel is een belangrijk onderdeel van jouw woningisolatie. Het is zeker niet het enige aspect waarmee je jouw huis beter kunt isoleren, maar het is wel een belangrijk onderdeel van je totale inspanningen om je huis te isoleren. Dus, ga ervoor, maak je huis energiezuinig en geef die gevel wat liefde. Je zult er geen spijt van krijgen!

 

https://hetzuidencoatings.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs