logo-wonenpunt

4 goede redenen om een loodgieter te bellen

Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je allerlei klussen in huis zelf opknappen? Dan ben je vast een rasechte doe-het-zelver. Maar soms kom je een situatie waarin het beter is om toch de telefoon te pakken en een loodgieter te bellen. Dit zijn vier situaties waarin dat een goed idee is.

Water overal

Stel je voor: je bent bezig met het installeren van een nieuwe kraan in de keuken en je kraan verandert in een lekkend probleem. Of je bent bezig met renovatiewerkzaamheden en je raakt een leiding. Zodra er meer water uit je kraan komt dan uit de Niagara Falls, dan is dit een teken dat je een loodgieter nodig hebt. Lekkende leidingen, kapotte afvoeren of een plotselinge overstroming zijn situaties waarbij een loodgieter snel ter plaatse moet zijn om de boel te redden. Maak een afspraak bij Siersma Installaties als je per direct een deskundige loodgieter nodig hebt.

Onzichtbare problemen

Soms zijn de problemen niet zo zichtbaar als een spuitende waterleiding. Er kunnen lekkages zijn in de muren of onder de vloer die je niet kunt zien, maar die wel schade aanrichten. Als je merkt dat je waterrekening de lucht in schiet zonder dat je een aanwijsbare verklaring hebt, of als je vochtige plekken of schimmel ontdekt, is het slim om een loodgieter in te schakelen om de verborgen problemen op te sporen en te verhelpen voordat ze erger worden. Ook een dak kan problemen opleveren, bijvoorbeeld als er een lekkage in het dak is ontstaan. Hiervoor schakel je een expert in dakdekking in om je dak te herstellen.

De onverslaanbare verstopping

Niets is zo frustrerend als een verstopte afvoer of toilet dat niet wil doorspoelen. Heb je alle mogelijke huis-tuin-en-keukenmiddeltjes geprobeerd, maar is er toch een hardnekkige verstopping die je niet kunt verslaan? In dat geval is het tijd om een loodgieter te bellen met het juiste gereedschap en de expertise om de verstopping te verwijderen en ervoor te zorgen dat alles weer zonder problemen werkt.

Je boiler is ouder dan Jeruzalem

Hangt je boiler al langer dan je kan heugen in je huis? En maakt deze af en toe rare geluiden of werkt deze niet meer efficiënt? Dan is het verstandig om een loodgieter hiernaar te laten kijken. Een verouderde boiler kan gevaarlijke situaties veroorzaken, zoals gaslekkages of zelfs explosies. Een loodgieter kan de situatie beoordelen en aanbevelen of het tijd is voor een nieuwe, veiligere installatie.

Dus, beste klussers en doe-het-zelvers, onthoud dat het bellen van een loodgieter soms de slimste zet is. Ze hebben de expertise en het juiste gereedschap om problemen op te lossen en de veiligheid van jou en je huis te waarborgen. Krijg je dus te maken met een van bovenstaande situaties en lukt het niet om deze zelf op te lossen? Neem dan contact op met een ervaren loodgieter voor het beste resultaat.

 

https://siersma-installaties.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs