logo-wonenpunt

Kies ook voor de luxe van een TV lift

Vaak is het eerste wat je ziet wanneer je een ruimte binnenloopt de TV die duidelijk aanwezig is. Daarnaast bepaalt de plek van de TV de verdere inrichting. Je bent eigenlijk gebonden aan waar je TV wilt kijken om de rest van het interieur op aan te passen. Ook in de slaapkamer of op kantoor, eigenlijk op iedere plek waar TV gekeken kan worden kamp je, misschien onbewust, met dit probleem. De TV lift is dan een uitkomst. Ingebouwd, netjes weggewerkt en elektrisch op afstand bedienbaar geeft het weer een stuk vrijheid in het interieur, de werkruimte en je hoofd.

Handige voordelen

Het hebben van een TV lift kent veel positieve effecten. Zo kunnen huisdieren en kinderen zichzelf niet verwonden of de TV beschadigen, heb je geen zwart vlak in de inrichting en krijg je meer ruimte. Als bonus ben je eerder geneigd om nog even te wachten met TV kijken. Je moet er namelijk een ietsje meer voor doen dan alleen op een knop drukken. De TV komt eerst met de TV lift omhoog voordat je daadwerkelijk TV kunt gaan kijken.

Mooie oplossingen

Inbouwmogelijkheden zijn er volop. Denk aan een wandmeubel waarin de TV weggewerkt zit of aan een dressoir, mits hoog genoeg natuurlijk. Het uiteinde van de eettafel, het voeteneind van het bed. Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden waarbij je alleen rekening hoeft te houden met de mogelijke functies van de TV lift, de formaten van de TV lift en natuurlijk de TV zelf. Aan het voeteneind kun je volstaan met een kleinere maat TV dan wanneer je op de bank ligt en de TV uit het meubel omhoog wilt laten komen.

Professioneel gezien is het een uitkomst dat de TV uit een kantoormeubel getild kan worden, of verschijnt aan het eind van de vergadertafel tijdens een bespreking of andere bijeenkomst, zonder dat de TV de rest van de tijd, toch ietwat storend, op de achtergrond aanwezig is. Het interieur van het kantoor of de vergaderruimte hoeft in dat geval niet aangepast te worden aan de plek van de TV.

Geschikt voor iedere TV

Een TV lift is er voor ieder formaat TV. Het is dus niet alleen voor grote TV’s bedoeld. Ook een kleine TV, bijvoorbeeld in de slaapkamer is prima geschikt voor het gebruik van een TV lift. Aan de andere kant is formaat bijna geen belemmering, mits de bijpassende TV lift gebruikt wordt. Denk hierbij aan de steun die de TV lift aan de TV moet leveren en bijvoorbeeld de sterkte van de motor die zwaar genoeg moet zijn om het gewicht van de TV zonder problemen te kunnen verplaatsen. Een ander aandachtspunt is de instelling van hoogte. Je hebt namelijk te maken met een minimale en maximale hoogte. Doordat je deze iedere keer weer opnieuw kunt instellen, je laat de TV stoppen op de hoogte die jij prettig vindt, heb je altijd de goede kijkhoek. Of je zit of ligt, je past de hoogte van de TV gewoon aan.

Rust en ruimte in het interieur en in je hoofd. De TV lift geeft je de luxe om de sfeer in je omgeving te veranderen.

 

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs