logo-wonenpunt

Wat is een geluidsstudio en wat kun je ermee?

Een geluidsstudio is een speciale studio voor muzikanten. Er zijn verschillende soorten geluidsstudio’s zoals opnamestudio’s, mixstudio’s en masteringstudio’s. Daarnaast zijn er ook geluiddempende geluidsstudio’s. Hoe dit precies zit en wat de verschillen tussen deze studio’s zijn lees je hier.

Geluidsstudio voor muziekopname en geluiddemping

Standaard geluidsstudio’s zijn gemaakt voor het opnemen van geluid. Vaak wordt in deze studio’s ook het geluid (en dus de muziek) bewerkt. Wil je als beginnende band bijvoorbeeld jullie eerste tracks opnemen, dan doe je dit in een geluidsstudio. Dit wordt ook wel een opnamestudio genoemd. Ben je nog in de repeterende fase en wil je eerst nog lekker herrie maken zonder dat iemand jouw eerste probeersels op muziekgebied hoort? Dan is een geluidsstudio voor geluiddemping ideaal. Je vindt deze studio’s onder andere op https://esmono.nl/.

Opnamestudio’s: opname van alle soorten muziek

In een opnamestudio wordt het geluid wat jij of jouw band produceert opgenomen en omgezet in een digitaal geluidsbestand. De akoestiek in een opnamestudio is optimaal door de afmeting, het materiaalgebruik en de plaatsing. Hierdoor krijg je dus altijd een optimale opname van jouw muziek. In hele grote opnamestudio’s vind je ook een controlekamer. Deze kamer is direct tegen de opnamestudio aan gelegen. Hier zitten de technici die het geluid van de opnamestudio objectief beoordelen. 

Mixstudio’s voor producers

Naast opnamestudio’s zijn er ook mixstudio’s. In deze studio’s zorgt de producer ervoor dat de opgenomen muziek tot een goedklinkend geheel wordt gemaakt. Door middel van toonregeling, compressie, kunstmatige galm en andere geluidseffecten wordt de perfecte track gecreëerd. 

Masteringstudio’s: voor de laatste puntjes op de i

Een masteringstudio is, zoals de naam al doet vermoeden, de laatste stap in de optimalisatie van een muziektrack. Wanneer de opnames en het mixen achter de rug zijn, wordt de bestaande track geoptimaliseerd, zodat het uiteindelijke geluidsniveau en de klanken volledig op elkaar aansluiten.

Studio op maat kopen

Wil je een basic geluidsstudio kopen of juist een opname- of mixstudio? Wat je keuze ook is, al deze studio’s zullen bijdragen aan een betere muziekervaring. Wil je meer informatie over deze studio’s, dan kun je vrijblijvend informeren bij een partij als Esmono Sound of een fabrikant van grote muziekstudio’s.

 

https://esmono.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs