logo-wonenpunt

Plan je een verbouwing? Het voordeel van een container huren

Heb je verbouwplannen of wil je flink opruimen tijdens je verhuizing? Bij een verbouwing van een huis komt veel kijken. Zeker als je veel sloopwerk hebt, dan kan de afvalberg daarbij behoorlijk oplopen. Hoe ga je dat op een efficiënte manier oplossen? Bij het afvoeren van puin en ander afval komt meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Daarom is het handig om te weten dat je met een container huren jezelf veel werk uit handen kunt nemen. Of je nu aan het slopen bent, of een grote opruiming houdt.

Waarom een container huren tijdens de verbouwing?

Je staat er misschien niet bij stil, maar een verbouwing van een huis kan verschillende soorten afval met zich meebrengen. Je hebt niet alleen te maken met sloopafval zoals oud tapijt of parket, isolatiemateriaal en gips en gasbeton. Het kan ook zijn dat je een deel van de tuin betrekt bij je huis, waardoor je struiken en ander tuinafval hebt. Dit afval kun je natuurlijk zelf naar de stort brengen, maar bij een verbouwing zijn het vaak zulke grote hoeveelheden dat dat nauwelijks te doen is. Met een container huren verzamel je het afval per type in de juiste container en vervolgens wordt de container opgehaald als deze vol is. Desgewenst kun je nog de container nog een keer terug laten komen na het legen. Zo kun jij je concentreren op de verbouwing en hoef je je geen zorgen te maken over het wegbrengen van het afval.

Een container huren voor iedere verbouwingsklus

Niet iedere verbouwing is even omvangrijk, dus daarom kan een container huren ook al vanaf een volume van 4m³. Het is ook afhankelijk van het soort afval dat je zult hebben, want niet alle soorten afval mogen bij elkaar in de container. Ben je bijvoorbeeld het huis aan het opruimen en kan de bezem door de hele inboedel? Dan is een container huren voor bouw en sloop materiaal een goede oplossing. Maar matrassen mogen daar bijvoorbeeld niet bij, net zoals produkten die asbest bevatten. Het is dus wel belangrijk om vooraf te informeren welke soort container huren geschikt is voor jouw verbouwingsklus. De containers zijn ook verkrijgbaar in grotere maten, zoals 6m³ en 10m³.

Waar zet je een gehuurde container neer?

Een container huren doe je over het algemeen voor een klus die iets langer duurt. Je hebt de container dan ook een tijdje voor de deur staan. Als deze op jouw eigen grond staat, is er geen enkel probleem. Maar als je gebruik moet maken van de openbare weg om de container neer te zetten, zoals bijvoorbeeld op een parkeervak voor je huis, dan is het mogelijk dat je daar een vergunning voor moet aanvragen. De regel is dat als de container op gemeentegrond staat, je daar toestemming voor moet hebben. Het is van de gemeente waar je woont afhankelijk hoe je deze toestemming kunt aanvragen. In sommige gevallen is een telefoontje voldoende, maar andere gemeentes werken bijvoorbeeld met speciale ontheffingen. Informeer altijd goed wat de regels zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Maak een goed begin met je verbouwing met container huren. Dan heb je in ieder geval een zorg minder en kun je met een gerust gevoel je afval weggooien.

 

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs