logo-wonenpunt

Welke soorten hekken zijn er voor je tuin?

Wil je een hek voor jouw tuin aanschaffen, dan zul je al gauw merken dat er heel veel verschillende opties zijn. Welk hek het beste bij jouw tuin past hangt niet alleen af van de grootte van jouw tuin maar ook van jouw persoonlijke stijl. In dit artikel gaan we nader in op de verschillende opties en welk soort hek het beste bij jouw smaak en wensen past.

Grote hekken, kleine hekken

Je hebt hekken natuurlijk in alle soorten en maten. Heb je heel veel tuin (als in: heel veel vierkante meters) dan is een hoog gesloten hek erg mooi. Heb je een wat kleinere tuin, dan kan dat natuurlijk ook, maar dan kan het soms mooier zijn om voor een open houtconstructie te kiezen, zodat je nog wat zicht hebt op de ruimte buiten je tuin. Kleine hekken passen goed bij tuinen met weinig vierkante meters, omdat zo toch de open look van de tuin behouden blijft.

Sierhekwerk, modern hekwerk en houten hekwerk

Veel mensen kiezen voor sierhekwerk vanwege de mooie vormen en het vaak ‘slanke’ design van het hekwerk. Dit type hekwerk past bij vrijwel alle tuinstijlen en valt op door de vele decoratieve elementen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ronde of vierkante vormen in het hekwerk, of mooie bolvormige punten of platte pijlen aan het eind van de spijlen. Houd je niet van te veel poespas? Dan past een minimalistisch, modern design beter bij je. Dit zijn eveneens stalen hekwerken maar ze hebben simpelweg een wat strakker design. Dit hek wordt dan ook mooi door zijn eenvoud, waardoor het ook bij vrijwel ieder type tuin past. Tot slot kun je kiezen voor een houten hekwerk. Deze hekwerken bieden meer privacy, doordat de houten planken jouw tuin meer aan het zicht onttrekken. Is dit je doel bij het plaatsen van een hekwerk? Dan is een houten hekwerk een goede keuze voor je.

Twijfel je? Win advies in bij een specialist

Er zijn zo veel verschillende opties dat het wellicht lastig is om door de bomen het bos te zien. Heb je al een design of ontwerpplan voor je tuin in gedachten, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van het juiste hekwerk? Dan is het raadzaam om bij een specialist in hekwerken advies in te winnen. Zij kunnen je adviseren over de mogelijkheden en ook een persoonlijk advies geven op basis van jouw tuinplannen. Sommige specialisten kunnen het hekwerk ook middels een 3D-tekening voor je uittekenen, zodat je direct kunt zien hoe het hekwerk er in het echt uit komt te zien.

 

https://hekkenpoorten.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs