Wonen Punt
Image default
Inrichting

Ruimte versieren met wanddecoraties

Je wilt je huis of wellicht je kantoor wat opvrolijken maar je weet niet hoe of er is eigenlijk geen plek meer. De perfecte oplossing zijn wanddecoraties. Wanddecoraties zijn ideaal voor een ruimte waar te veel staat of waar er juist niet te veel van op de vloer mag worden geplaatst. Veel mensen vinden het ook prettig om in een ruimte te leven en te werken waar er iets van decor in is geplaatst. In deze blog wordt er uitgelegd welke wanddecoraties er zijn en hoe je dit het beste kan stijlen in je huis en/of kantoor. Je kunt ook inspiratie opdoen op sites als www.cicami.nl.

Planten

Een eerste goede keuze zijn planten. Er bestaan potjes die je tegen de muur kan installeren waar je vervolgens planten in stopt. Er wordt dan wel geadviseerd om echte groene planten te nemen in plaats van bloemen. Er kunnen namelijk mensen zijn op kantoor of in het huis die allergisch zijn voor bloemen dus dan is het geen goede optie. in principe kan je alle soorten planten in zo’n potje plaatsen. Als je het extra leuk wilt maken dan kan je bijvoorbeeld voor een plant kiezen die over het potje hangt. Dan moet er natuurlijk geen zitplaats onder de plant zijn. Het nadeel van een plant als wanddecoratie is dat je een plant moet verzorgen. Wil je dit liever niet maar vind je het idee van een plant wel leuk, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een cactus te nemen. Deze planten hebben namelijk minder water nodig en dus hoef je deze niet elke dag te verzorgen. Op pinterest kun je ook inspiratie opdoen. 

Souvenir beeldjes 

Een andere leuke wanddecoratie zijn souvenir beeldjes. Allereerst is het belangrijk dat je een plankje vast maakt aan de muur waar je vervolgens de beeldjes op kan plaatsen. In principe maakt het niet uit wat voor een beeldjes je op de plank neerzet, maar als je het een waarde wilt toevoegen dan is er keuze om beeldjes te kopen uit verschillende landen en deze dus op een plankje te plaatsen. Wellicht ben je deze zomer naar amerika geweest en heb je een leuk beeldje gekocht. Dan is dit de beste kans om dit beeldje als een muurdecoratie te gebruiken. Ook kan dit op kantoor. Wellicht heb je een teamuitje gehad naar de ardennen en hebben jullie gezamenlijk iets gekocht voor het kantoor. In plaats van dat het op 1 bureau staat, kan je het beeldje op het plankje plaatsen, zodat iedereen ervan kan genieten. 

Schilderijen

Een andere optie zijn schilderijen. Wellicht heb je een hele mooie schilderij gezien en wil je deze graag ophangen. Dan is dit de kans om dat te doen. Ook is er de optie om zelf een schilderij te maken en om deze in je woonkamer of op kantoor op te hangen. Misschien kon je ook niks vinden in de winkel wat bij het interieur past. Dan is er de oplossing om online een schilderij te kopen. Wel heb je de kans dat deze onderweg kapot gaat. Nog een andere optie is het laten maken van een schilderij. Houd er wel rekening mee dat dit extra veel geld kan kosten, omdat je iets speciaals laat maken. 

Ook kan je een foto laten drukken op een doek. Zo heb je een gepersonaliseerd schilderij, die minder duur is, omdat deze gedrukt is in plaats van geverfd. 

 

https://cicami.nl/