Wonen Punt
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een zwembad in de tuin

Welk kind droomt niet van een eigen zwembad in de tuin? Een zwembad biedt verschillende voordelen, zeker in de zomermaanden. Denk aan het feit, dat je kinderen in een eigen zwembad de ruimte hebben om af te koelen op de warmste dagen. Daar profiteren overigens niet alleen je kinderen van; zelf heb je ook baat bij een koele plek in de tuin als de temperatuur ver boven de 30 graden Celsius stijgt. Het is niet de belangrijkste reden om voor een zwembad te kiezen. Immers, met een buitendouche heb je ook een plek om af te koelen. In dit artikel lees je meer over de verschillende voordelen van een zwembad in de tuin. 

 

Geef je kinderen een plek om te ontspannen 

Kinderen willen beweging, ook wanneer het buiten warmer is. Een zwembad biedt hen alle gelegenheid om samen met anderen te spelen. Laat je kinderen hun vriendjes en vriendinnen uitnodigen om in de tuin te ravotten. Spat het water uit het zwembad? Geen probleem, zo hebben je planten of het gazon direct wat water op de warmste dagen. Voor kinderen is een opblaasbaar zwembad in veel gevallen al voldoende. Je koopt dergelijke zwembaden voor maximaal een paar honderd euro, waarbij je de keuze hebt uit een breed scala aan modellen. Kies bijvoorbeeld voor een opblaasbaar zwembad met een glijbaan of een klein basketbalnet. 

 

Verbeter je conditie met een zwemspa in de tuin 

De meeste tuinen zijn niet groot genoeg om hier een zwembad in te plaatsen, waarin je kunt zwemmen. Veel inbouwzwembaden zijn voornamelijk bedoeld om af te koelen, of te genieten van het mooie weer in de zomer. Een goed alternatief voor een groot zwembad is een zwemspa. Deze modellen spa’s zijn voorzien van enkele krachtige jets aan de voorzijde. De jets zorgen voor een continue stroming in het zwembad, die ertoe leidt dat je bij het gebruik van het zwembad op je plek blijft drijven. Zo kun je werken aan je conditie of bijvoorbeeld een ontspannen cooling-down plannen na intensieve trainingen. Op het moment dat de zwemspa gebruikt wordt om af te koelen of te ontspannen schakel je de jets uit. Nadeel van een zwemspa ten opzichte van een gemiddeld inbouwzwembad is de relatief hoge prijs hiervan. 

 

Ontspannen in een zwembad aan het eind van de dag 

Gedurende de zomermaanden zal het water in het zwembad enigszins opwarmen. Het maakt dat het zwembad je aan het eind van de dag een plek biedt om te ontspannen. Door te ontspannen slaap je beter en is het makkelijker gevoelens van stress te relativeren. Wil je het hele jaar door een plek in de tuin hebben om te ontspannen? Kies in dat geval voor een jacuzzi. Het voordeel van een jacuzzi zit in het gegeven, dat het water hiervan altijd warm is. Nadeel is logischerwijs dat een jacuzzi stroom verbruikt. Daar waar een zwembad uitsluitend water nodig heeft. Door gebruik te maken van een filter blijft het water schoon. Een dergelijk filter wordt ook in een jacuzzi gebruikt, waardoor het energieverbruik van de pomp die het water door het filter voert verwaarloosbaar is in deze vergelijking.

 

https://www.fonteyn.nl/zwembaden

Gerelateerde artikelen

Wat moet je wel en niet doen bij het inrichten van een woonkamer?

Koken in de tuin op een buitenkeuken van steigerhout

Plan je een verbouwing? Het voordeel van een container huren