logo-wonenpunt

Is raamfolie een doe-het-zelf-project of kunt u het beter aan de vakman overlaten?

Veel mensen vragen zich af of ze raamfolie zelf kunnen aanbrengen of dat ze dit beter door een professional kunnen laten doen. Raamfolie kan een prima manier zijn om uw huis of kantoor tegen de zon te beschermen, maar het is niet altijd even gemakkelijk om dit materiaal aan te brengen. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om het werk uit te besteden aan een professional, maar in andere gevallen kan het juist voordelig zijn om het zelf te doen. Bij twijfel is het verstandig om advies in te winnen bij een deskundige.

Doe-het-zelf raamfolie vs. professioneel aangebrachte raamfolie

Als u kijkt naar de verschillende soorten raamfolie die er te koop zijn, denkt u al gauw ik ga wel voor de goedkoopste hoeveel verschil kan er nou in zitten? Logische gedachten, alleen gaat die vlieger niet helemaal op. Er zit namelijk wel degelijk verschil in en niet iedere raamfolie kan bij iedere situatie. Neem bijvoorbeeld zonwerende raamfolie voor binnen. Plak je deze op een dubbelglas raam binnen, dan blijft de warmte van de zon steken tussen de ramen en heb je een grote kans dat ‘bij hogere temperaturen’ je ramen gaan barsten. Dus weet je niet welke raamfolie je nodig heb vraag advies bij een specialist zij kunnen je ook adviseren of je het zelf kan plakken of dat je het beter kan laten doen!

Raamfolie aanbrengen

Raamfolie kan een geweldige manier zijn om het uiterlijk van uw huis of bedrijf te verbeteren, en het kan ook helpen om uw eigendommen te beschermen tegen de zon en andere weersomstandigheden. Dit soort projecten is echter niet zo eenvoudig als het lijkt, en er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden voordat u begint.

Waar moet de raamfolie geplakt worden?

Moet de raamfolie worden geplakt op een raam waar je zo bij kan, dan kan je eens zoeken naar een handig doe het zelf stappen plan online. Kijk ook wat instructie video’s en wellicht lukt het je gewoon zelf. Dit scheelt natuurlijk goed in de kosten. Moet je raamfolie op een dakraam worden geplakt buiten? Dan zou ik er niet eens over na denken om het zelf te doen en zou ik het aan de professional over laten!

Kosten

Raamfolie laten plakken is natuurlijk niet gratis. Het kost geld en als je een monteur laat komen is dit nooit goedkoop. Houd er dus rekening mee dat als je raamfolie gaat laten plakken dat hier wel een prijskaartje aan zit. Maar goed als je gaat kijken naar raamfolie of nieuw glas of een zonnewering; dan kun je wel stellen dat raamfolie de goedkoopste oplossing is. Daarnaast als je het laat plakken heb je er vaker langer plezier van!

Garantie

Als u ervoor kiest om zelf raamfolie aan te brengen in plaats van een vakman in te huren, weet u dat u geen garantie krijgt op het werk. Als er iets misgaat, of als de folie niet op zijn plaats blijft zitten, bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten van reparatie of vervanging. Bovendien is het moeilijk om precies te weten welk type folie u nodig heeft, en hoe u deze moet aanbrengen. Een vakman weet precies welke folie geschikt is voor uw ramen, en kan deze snel en gemakkelijk aanbrengen. Dit bespaart u tijd en moeite, en zorgt ervoor dat uw ramen er perfect uitzien.

 

https://raamfolie-shop.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs