Wonen Punt
Image default
Huiseigenaren

Is uw riolering in Rotterdam verstopt?

Als u in Rotterdam woont waar zware regenval voorkomt, kunt u te maken krijgen met rioolverstoppingen. Rioolverstoppingen zijn kleine stukjes vuil die vast komen te zitten in de leidingen en ervoor zorgen dat het afvalwater niet goed weg kan stromen. Wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot overstromingen in uw huis en in de omliggende Rotterdamse wijken. Als dit het geval is, is het belangrijk om een vakman te bellen om de leiding te ontstoppen voordat er verdere schade kan ontstaan. Op die manier voorkomt u dure schade en mogelijke gezondheidsrisico’s.

Wat is een riool verstopping?

Een afvoer verstopping is een situatie waarbij de afvoer van water uit de badkamer of toilet niet meer automatisch gaat. Dit kan omdat er iets door de afvoer heen zit of omdat de afvoerpijp verstopt is. Het kan ook voorkomen dat er erg veel water door een klein lek naar beneden stroomt, wat leidt tot een afvoer verstopping.

Het probleem met doe-het-zelf

Het probleem met doe het zelf is dat je nooit weet wat je kunt verwachten. Soms gaat het goed, soms niet en als het fout gaat ben je vaak ook niet verzekerd aangezien je hiervoor een professional kan inschakelen. Dus vaak ben je beter af om een rioleringsbedrijf uw ontstopping in Rotterdam te laten doen.

Wat u kunt doen om te helpen

Als u denkt dat uw riolering verstopt is, zijn er een paar dingen die u kunt doen om te proberen de verstopping te verhelpen. Ten eerste kunt u proberen om met een ontstopper alle voorwerpen die de leiding blokkeren los te maken. Als dit niet werkt, kunt u een vakman bellen om de leiding voor u te ontstoppen.

Negeer het probleem niet en gebruik geen afvoerreiniger

Uw riolering kan verstopt zijn, en u bent geneigd om het probleem te negeren. Maar dat is een vergissing. Een verstopte hoofdriolering kan leiden tot overstromingen in uw huis, en het is belangrijk om het zo snel mogelijk te laten repareren.

Als u vermoedt dat uw riolering verstopt is, bel dan een professional. Een verstopte hoofdriolering kan een teken zijn van grotere problemen, zoals een kapotte pijp of overloop. Als de verstopping klein is, kunt u proberen deze zelf te verhelpen met een ontstopper of een emmer. Als dat niet werkt, belt u een vakman.

https://rioolgroep.com/