logo-wonenpunt

Kies je voor een stalen of een smeedijzeren Balkon hekwerk?

Wanneer we het hebben over balkon hekwerken, denken de meeste mensen aan smeedijzer. Echter, staal wint aan populariteit als afrasteringsmateriaal vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Hier is een blik op de voor- en nadelen van elk type hekwerk.

Grote verschillen

Als het gaat om hekwerk, zijn er twee belangrijke soorten hekwerk beschikbaar: staal en smeedijzer. Het belangrijkste verschil tussen deze twee materialen is dat staal is meer betaalbaar en gemakkelijker om mee te werken, maar smeedijzer is duurzamer en ziet er indrukwekkender.

Stalen hekken zijn goedkoper te bouwen, maar ze kunnen worden beschadigd door weersomstandigheden en insecten. Smeedijzeren hekken zijn duurder up front, maar ze zijn beter bestand tegen verwering en ongedierte. Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de juiste omheining voor uw behoeften te kiezen.

Duurzaamheid

Een smeedijzeren hekwerk kan vele jaren meegaan als het goed onderhouden wordt. Stalen hekwerk, aan de andere kant, kan roesten als het niet goed onderhouden wordt. Smeedijzeren hekken zijn ook duurder om te vervangen dan stalen hekken.

Prijsstelling

De prijs is zeker een belangrijke factor bij het kiezen tussen staal en smeedijzer hekwerk. Terwijl beide materialen hun voordelen hebben, is het belangrijk om te weten wat u krijgt voor uw geld.

Er zijn verschillende prijzen beschikbaar voor beide materialen, afhankelijk van de kwaliteit die u kiest en de kenmerken die u wenst.

Corrosie

Smeedijzer is niet zo gevoelig voor roest als staal, maar het kan nog steeds last hebben van corrosie.

Esthetiek

Smeedijzer wordt vaak gezien als het klassieke afrasteringsmateriaal, met zijn rustieke uitstraling en gevoel. Maar hoe zit het met staal? Is het het overwegen waard voor een omheining?

Staal met een poeder coating

Op het moment dat je kiest voor de goedkopere oplossing voor je balkon hekwerk en je kiest voor staal, dan kan je hier ook heel lang plezier van hebben. Tegenwoordig wordt alles goed gecoat tegen roesten. Hiervoor moeten wel de hekwerken bedacht op gemaakt worden, want heb je ergens een stuk wat niet gecoat is, dan gaat het roesten.

 

https://verstijlenhekwerken.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs