Wonen Punt
Image default
Slaapkamer

Tips voor een make-over in je slaapkamer

Ondanks dat je er vaak alleen ’s nachts te vinden bent, is de sfeer en uitstraling van je slaapkamer is ontzettend belangrijk. Het is jouw domein, een kamer die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en waarin jij je fijn moet voelen. Mis jij nog wat persoonlijkheid, sfeer of gezelligheid in je kamer? Met deze tips geeft je jouw slaapkamer een geslaagde make-over in een handomdraai:

Ga aan de slag met behang

Met behang kun je snel een andere sfeer creëren in je kamer. Er zijn ontzettend veel soorten behang te verkrijgen, van een effen wit behang tot een bloemetjesbehang. Ga op zoek naar het behang dat de gewenste sfeer met zich meebrengt. Zo geeft patroonbehang je kamer meer pit, zorgt kleurbehang voor warmte en fotobehang voor diepte. Kies er bijvoorbeeld voor om een muur te behangen. Zo geeft je je kamer een make-over, maar behoudt je toch de rust.

Verander van dekbedovertrek

Variëren tussen dekbedovertrekken is een snelle en eenvoudige manier om je slaapkamer een andere uitstraling te geven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rustiger of juist wat drukker dekbedovertrek. Uiteraard kun je ook dekbedovertrekken combineren om je kamer helemaal eigen te maken.

Speel met verlichting

Hoewel een verlichte kamer tijdens het slapen niet wenselijk is, kan verlichting in je slaapkamer niet ontbreken. Zowel basisverlichting als werk- en sfeerverlichting zijn van belang. Licht doet veel met het interieur en kan veel sfeer en gezelligheid met zich meebrengen. Combineer de basisverlichting aan het plafond dus met sfeerverlichting zoals een nachtlampje of een kaars.

Leef je uit met accessoires

Accessoires zijn de perfecte manier om je slaapkamer meer persoonlijkheid te geven. Met de je favoriete accessoires geef je de ruimte warmte en een echte persoonlijke touch. Hang bijvoorbeeld leuke foto’s aan de muur, leg een mooi kleed neer of zet al je verzamelde souvenirs bij elkaar. Dit zal de make-over van je slaapkamer helemaal afmaken!