logo-wonenpunt

10 tips voor een soepele verhuizing

Een verhuizing is iets waar een hoop tijd en energie en natuurlijk geld in gaat zitten. U wilt een verhuizing dan ook zo soepel en efficient mogelijk laten verlopen. Dat is een goede manier waardoor het minder tijd en energie kost. Daarnaast is het zo dat u wellicht op die manier ook nog eens geld kan besparen. We gaan u daarom in deze tekst 10 verschillende tips laten zien die u kunt gebruiken wanneer u een verhuizing op de planning heeft staan.

1. Spullen van te voren uitzoeken

Een belangrijke tip is om de meeste spullen al van te voren uit te zoeken. Wanneer u de dozen gaat inpakken, kunt u er het beste voor kiezen om spullen die u niet mee wilt nemen, weg te gooien. Dit scheelt niet alleen tijdens het sjouwen van alle spullen, maar zorgt er ook voor dat u bij een verhuisbedrijf minder spullen naar de nieuwe locatie hoeft te brengen. Daarnaast zorgt het er voor dat u niet achteraf alsnog deze spullen weg moet gooien terwijl u net op uw nieuwe plek woont. Tevens hoeft er geen ruimte gebruikt te worden voor de overbodige spullen.

2. Spullen selecteren op kamer

U kunt er beter voor kiezen om de spullen goed te sorteren voor u gaat verhuizen. Het kan een flink karwei zijn om de spullen in te pakken en in het nieuwe huis pas te sorteren op de kamer. Wanneer u aan het verhuizen bent, wilt u natuurlijk de spullen direct op de goede plek hebben. Ook wanneer u hulp krijgt van familie of vrienden of natuurlijk wanneer u hulp krijgt van een verhuisbedrijf zoals de onze. Wij kunnen dan de spullen direct op de juiste plek neer zetten zonder dat u deze later alsnog zelf op de goede plek moet neerzetten.

3. Verkoop de spullen die u niet gebruikt

U heeft waarschijnlijk een hoop spullen die u tijdens het sorteren vindt waar u uiteindelijk niets meer mee wilt doen. Al deze spullen kunt u natuurlijk weggooien of naar de stort brengen, maar het is ook altijd mogelijk om deze spullen te proberen te verkopen. Het kan maar zo zijn dat er iemand is die de spullen van u wil kopen. Het is dan natuurlijk zonde om deze spullen weg te gooien. Het geld wat u hiermee van dienst kunt u vervolgens weer gebruiken voor de verhuizing. Een verhuizing is natuurlijk nooit goedkoop en daarom telt elke euro mee.

4. Spullen naar de Kringloop brengen

Het is vaak niet mogelijk om alle spullen te verkopen. U wilt dan vervolgens natuurlijk niet alsnog met deze spullen blijven zitten. Een andere mogelijkheid is om deze spullen naar de kringloop te brengen. Op die manier kunt u alsnog mensen een plezier doen met de spullen die u niet meer gebruikt, maar dan bent u in ieder geval alsnog van de overbodige spullen af. U hoeft deze spullen dan natuurlijk niet meer te verhuizen naar de nieuwe locatie en dat scheelt vervolgens weer tijd en geld.

5. De planning is heel belangrijk

De planning van uw verhuizing is ontzettend belangrijk. Dat komt omdat u vaak te maken heeft met spullen die bijvoorbeeld gehuurd worden voor een bepaalde periode. Wanneer u gebruik maakt van een verhuiswagen kost het vaak geld om deze voor een bepaalde periode te huren. Hoe korter u gebruik maakt van de verhuiswagen, hoe minder geld u hier aan kwijt bent. Wanneer u de verhuizing goed plant, houdt dit is ook automatisch in dat u hierdoor minder geld kwijt bent aan het huren van de verhuiswagen. Het loont dus om een goede planning te hebben en daarnaast scheelt ook een hoop frustraties tijdens het verhuizen zelf.

6. Bescherm de spullen goed tijdens de verhuizing

Het laatste wat ik wil is dat er spullen kapot gaan tijdens de verhuizing. Het is dan ook belangrijk om alle spullen goed te verpakken zodat schade aan spullen bijna niet voor kan komen. Een manier om dit bijvoorbeeld te doen is door de spullen te verhuizen in de originele dozen waar u deze in gekocht heeft. Hierdoor is er minder ruimte in de doos waardoor dus ook minder beweging’s ruimte is voor de spullen. De spullen gaan dan veel minder snel kapot.

7. Bewaar niet alles voor de dag zelf

Een verhuizing is al stressvol genoeg. Het is dan ook belangrijk en altijd een goed idee om alvast te beginnen wanneer u tijd over heeft. Heeft u bijvoorbeeld al een vrije middag, gebruik deze dan alvast voor het inpakken van bepaalde spullen. Alles wat u op de dag van de verhuizing niet meer hoef te doen, is natuurlijk mooi meegenomen. Voor sommige taken geldt dat het zelfde belangrijk is dat deze überhaupt voor de dag van de verhuizing uitgevoerd zijn. Op die manier kun u zich tijdens het verhuizen zelf focussen op de verhuizing en hoeft er nergens anders meer rekening mee te houden.

8. Vergeet niet de administratieve taken

Het is natuurlijk belangrijk dat uw spullen op de nieuwe locatie aankomen, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat u allemaal administratieve taken geregeld heeft voor u gaat verhuizen. Hiermee bedoelen wij bijvoorbeeld het inschrijven in de nieuwe gemeente, maar ook alles wat betreft de verzekeringen en alles wat daar bij komt kijken. Het is handig om dit voor de verhuizing te doen zodat u hier niet meer over na hoeft te denken wanneer u druk bent met uitpakken van de spullen.

9. Verdelen van de zware spullen

Het is altijd een goed idee om de zware spullen te verdelen. Alles waar de spullen in een doos doen houdt in dat je vervolgens niet meer die doos kan tillen. Je kan er op dat moment beter voor kiezen om lichte spullen te combineren met zware spullen zodat alle dozen vervolgens goed te tillen zijn en er ook geen blessures oplopen tijdens de verhuizing. Onthoud dus altijd zware spullen combineren met lichte spullen zodat alle dozen te tillen zijn.

10. De hulp op tijd inroepen

Bij een verhuizing komt vaak een hoop kijken. Het is dan ook een goed idee om voldoende hulp in te schakelen. Wanneer u onvoldoende hulp heeft zult u merken dat het lastig is om alles binnen een dag of binnen een bepaalde periode af te krijgen. Ook zijn sommige karweien niet altijd even makkelijk om alleen uit te voeren. U kunt dan voor kiezen om bekenden te vragen, Maar u kunt er ook voor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Zoals wij. Wij kunnen hier namelijk helpen met de verhuizing zodat deze snel en efficiënt uitgevoerd wordt. Dat scheelt u vervolgens een hoop werk, een hoop energie en een hoop tijd. Onze ervaren verhuizers helpen u graag bij uw verhuizing. Mocht het zo zijn dat u binnenkort een verhuizing op het programma heeft staan, neemt u dan contact met ons op via een van de contactmogelijkheden. Wij gaan dan gezamenlijk met u kijken wat wij voor u kunnen betekenen en of wij de verhuizing voor een u kunnen uitvoeren.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs