logo-wonenpunt

Kan je als Nederlander werken in Nederland en wonen in België

Wonen in één land en werken over de grens was nog nooit zo eenvoudig!

Met België en Nederland heeft u toegang tot de voordelen van beide landen. U kunt niet alleen inkomstenbelasting betalen aan de Nederlandse schatkist, maar ook profiteren van hun ziektekostenverzekering – u hoeft zich geen zorgen te maken als zich medische problemen voordoen; Belgische ziekenhuizen zijn nog steeds beschikbaar wanneer dat nodig is.

Ongeacht aan welke kant van de grens u werkt, als u in België woont maar uw inkomsten uit Nederland komen, hoeft u niet te vrezen voor de inkomstenbelasting. U hoeft geen Belgische belastingen te betalen. De Nederlandse wetgeving zorgt voor een vlotte afhandeling voor grensarbeiders.

In Nederland werken als Belgische inwoner.

U bent gedekt. Sociale verzekeringspremies die je aan de Nederlandse overheid betaalt, geven je recht op veel voordelen, van pensioenen en vergoedingen voor gezondheidszorg tot kinderbijslag. En zelfs als u besluit geen gebruik te maken van gezondheidszorg in België, hebt u toegang wanneer dat nodig is. Werk dus zonder zorgen in de wetenschap dat uw welzijn goed geregeld is.

Als u een Europees burger

bent, hebt u de vrijheid: er is geen immigratieprocedure nodig om als Nederlander in België te wonen. Je hoeft je alleen maar in te schrijven bij je nieuwe gemeente en je te vestigen. Wonen in het buitenland is nog nooit zo eenvoudig geweest – grijp vandaag nog de kansen van het leven.

Waar moet u op letten.

Bij uw spannende verhuizing naar België moet u deze belangrijke punten van de checklist afstrepen: uitschrijven uit Nederland, binnen 8 dagen inschrijven in een Belgische gemeente naar keuze, een bankrekening openen en een ziektekostenverzekering afsluiten.
Geef jezelf wat extra zekerheid voor een gemakkelijke overgang.

Naar België verhuizen met je auto kan een ontmoedigende taak zijn, maar dat hoeft niet. Om je voertuig in het land geregistreerd te krijgen, moet je het inschrijven bij de RDW in Nederland en voorlopige kentekenplaten en een verzekering voor het rijden in het buitenland aanvragen. Vervolgens gaat u naar een merkdealer waar u een CoC (Certificate of Conformity) kunt aanvragen, waarmee u een nieuwe keuring bij het binnenrijden van de Belgische grenzen kunt vermijden. Ten slotte importeer je via de Belgische douane voordat je officiële nieuwe platen bestelt.

Voor meer tips laat u goed voorlichten bij experts over hypotheken, vestiging vergunning. kopen of huren etc.

De website EmigrerenNaarBelgië

is zo’n adviesburo van DHS Finance Group

https://www.emigrerennaarbelgie.be/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs