logo-wonenpunt

Het opfleuren van de eetkamer, doe je zo!

Geef je eetkamer de aandacht die het verdient en maak er de ideale eetruimte van. Het is de plek waar je kunt ontspannen, genieten van eten en drinken met je gezin, en hopelijk binnenkort ook weer met vrienden en familie. Met de volgende woontips kun je je eetkamer opfleuren.

 

Analyseer de ruimte

Begin met het analyseren van de ruimte. Dit is essentieel om gericht op zoek te gaan naar een nieuwe eettafel, zoals een prachtige boomstamtafel, en comfortabele eetkamerstoelen. Meet de ruimte op, want meten is weten. Bereken hoeveel ruimte er beschikbaar is, zodat de tafel het beste tot zijn recht komt.

 

Bepaal vervolgens hoeveel personen er aan de tafel kunnen zitten. Als vuistregel kun je rekenen op ongeveer 70 centimeter zitruimte per persoon. Zorg er ook voor dat er voldoende loopruimte rondom de tafel is, zodat de stoelen gemakkelijk naar achteren kunnen worden geschoven. Houd ongeveer 60 centimeter loopruimte aan.

 

Kies comfortabele eetkamerstoelen

Het kiezen van comfortabele eetkamerstoelen is belangrijk. Als je net begint met zoeken, zul je al snel ontdekken dat er een breed aanbod is om uit te kiezen. Dit maakt de beslissing niet altijd gemakkelijker. Ga je voor eetkamerstoelen met opvallende kleuren om een statement te maken, of geef je de voorkeur aan stoelen in aardse tinten?

 

En wil je leer, kunststof of stoffen stoelen? Stoelen met een glad zitoppervlak zijn gemakkelijker schoon te maken en daarom meer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Aan de andere kant zijn stoffen stoelen over het algemeen comfortabeler vanwege het zachte materiaal, waardoor het zitoppervlak prettiger aanvoelt. Wat je ook kiest, deze eetkamerstoel outlet zal je zeker kunnen helpen.

Tip: kijk ook naar de rest van je interieur. Om eenheid te creƫren in huis, is het verstandig om het meubilair op elkaar af te stemmen.

 

De juiste verlichting

Vergeet de verlichting niet. Bij het zoeken naar een nieuwe eettafel en bijpassende eetkamerstoelen wordt de kracht van veelzijdige verlichting soms over het hoofd gezien. Dat is jammer, want verlichting kan de sfeer in de ruimte bepalen. Goede verlichting is onmisbaar, vooral boven de eettafel. Kies voor een opvallende eyecatcher of maak de ruimte speelser door te kiezen voor een groep van meerdere lampen boven de tafel. Wil je het liever wat rustiger houden? Ga dan voor twee, drie of vier dezelfde lampen.

 

Kortom

Om van je eetkamer de ideale eetruimte te maken, is het belangrijk om de ruimte te analyseren en gericht op zoek te gaan naar een nieuwe eettafel en comfortabele eetkamerstoelen. Meet de ruimte op en zorg voor voldoende zit- en loopruimte. Kies comfortabele stoelen die passen bij je interieur en stem het meubilair op elkaar af. Vergeet ook de verlichting niet, want deze kan de sfeer in de ruimte bepalen. Ga voor een opvallende blikvanger of een groep van meerdere lampen boven de tafel. Met deze tips kun je jouw eetkamer opfleuren en er een plek van rust en genot van maken.

https://www.meubeloutletweert.nl/woonmeubelen/eetkamerstoelen/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs