Wonen Punt
Image default
Woning en Tuin

Koken in de tuin op een buitenkeuken van steigerhout

Als je terugdenkt aan voorgaande jaren, dan moet je concluderen dat ons klimaat aardig aan het veranderen is. Dit heeft uiteraard grote nadelen, maar ook kleine voordelen. Een van die voordelen is een lente die eerder inzet en een zomer die langer lijkt te duren. Het aantal zonne-uren neemt toe en ook de temperatuur is veel langer aangenaam, vergeleken met vroeger. Dan is het logisch dat we graag meer tijd in onze tuin doorbrengen. Voel je de behoefte om je tuin of tuinterras opnieuw in te richten en nog gezelliger te maken? Dan hebben we een tip voor je: laat een steigerhouten buitenkeuken op je terras plaatsen.

Wat is er zo speciaal aan steigerhout?

Steigerhout, het hout dat in de bouw wordt gebruikt om steigers mee te bouwen, kennen we allemaal. Misschien is dit niet de eerste houtsoort waar je aan denkt voor meubilair. Echter, de afgelopen jaren heeft het steeds meer aan populariteit gewonnen. Dit komt niet alleen door de trend om zoveel mogelijk te recyclen. Steigerhout heeft van zichzelf ook een natuurlijke, robuuste charme. Door jaren buitengebruik heeft het een natuurlijke beschermingslaag gekregen. Je kunt zien dat steigerhout al een heel leven achter zich heeft en dat is nou net wat deze houtsoort zo charmant maakt. Tafels, stoelen en een buitenkeuken van steigerhout zien er stoer uit en gaan vele jaren mee.

Maak van je tuin een paradijs met een steigerhouten buitenkeuken

Als het mooi weer is en de dagen worden langer, ruik je overal in je wijk de heerlijke geur van barbecue. Met een steigerhouten buitenkeuken kun je naar hartenlust barbecueën, maar ook andere gerechten bereiden. Afhankelijk van de afmetingen van je tuinterras kun je kiezen voor een basale buitenkeuken, maar ook voor een royale keuken met oven, grillplaat, gasstel en voldoende kastruimte voor servies en ingrediënten. Zie je het al voor je, dat je tijdens een gezellig tuinfeest als een volleerde chef-kok je gasten van de heerlijkste maaltijden voorziet, zonder dat je telkens heen en weer hoeft te lopen van tuin naar keuken?

Laat je steigerhouten buitenkeuken geheel op maat maken

Geen tuin of tuinterras is hetzelfde en iedereen zal eigen wensen en ideeën hebben over de inrichting van een buitenkeuken. Dan is het goed om te weten dat een meubelmaker als Dijkhuis meubels je buitenkeuken van steigerhout geheel op maat kan samenstellen. Hier is alleen goed overleg voor nodig met een van de productspecialisten. Veel onderdelen van je toekomstige steigerhouten buitenkeuken kunnen standaard zijn, terwijl voor andere onderdelen juist tailor-made maatwerk nodig is. Je begint met het opmeten van de ruimte waarop je buitenkeuken geplaatst moet worden. Vervolgens overleg je tot jouw wensen met de mogelijkheden van je meubelmaker overeenkomen.

Onderhoud van je steigerhouten buitenkeuken

Je steigerhouten buitenkeuken wordt geleverd en opgebouwd. Het steigerhout heeft van tevoren een verduurzamende behandeling gekregen, die zeker de eerste twee jaar zijn werk zal doen. Daarna wordt het tijd om met licht opschuren en een goede oliebehandeling het hout voor de jaren daarna te beschermen. In de winter, als je geen gebruik maakt van je keuken, kun je hem het beste afdekken en ervoor zorgen dat er ook geen water onder kan komen. Zo hou je het langst plezier van je buitenkeuken van steigerhout.