logo-wonenpunt

De 4 populairste woonstijlen op een rijtje

Nu je de sleutels van je nieuwe woning overhandigd hebt gekregen, is het tijd om je woning volledig naar smaak in te richten. Wellicht is je woning pas nieuw gebouwd en staat er nog helemaal niks in. In beide gevallen is het belangrijk om te bedenken welke woningstijl je gaat aanhouden bij het inrichten van je huis. Natuurlijk hoef je niet per se één stijl uit te kiezen, het kunnen ook combinaties van meerdere stijlen zijn of simpelweg je stijl. In dit artikel worden de meest populaire woonstijlen in een onbepaalde volgorde op een rijtje gezet om te gebruiken als inspiratie voor jouw huis.

Minimalistisch

De naam zegt het al. Bij een minimalistische woonstijl horen weinig artikelen die vaak in dezelfde stijl terugkomen. Het wooninterieur bestaat vaak uit de kleuren wit, zwart en grijs. Het meubilair bestaat vaak uit simpele materialen zoals hout, kunststof en verschillende metalen.

Industrieel

Bij een industriële woonstijl licht de focus juist robuuste elementen zoals metaal hout en steen. Een barkruk leer en staal is vaak terug te vinden in een industrieel interieur. Naast een barkruk leer en staal zijn stenen muren, houten balken en stalen meubels ook veelvoorkomend in een industriële stijl. Een veelgebruikte vergelijking is een fabrieksstijl.

Scandinavisch

Een van de populairste stijlen blijft toch de Scandinavische woonstijl. De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich aan rustige en zachte kleuren zoals wit, beige, blauw, groen, zwart en grijs. Het materiaal dat vooral terugkomt in deze woonstijl is licht hout.

Landelijk

In tegenstelling tot het Scandinavische interieur maakt het landelijke interieur juist gebruik van donker hout. Veelvoorkomende kleuren zijn beige, wit en grijs tinten.  Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt zoals leer, hout en steen. De landelijke woonstijl is veelvoorkomend in oude boerderijen maar is steeds vaker te zien in gewone huizen.

https://www.meubelasia.eu/collections/barkrukken

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs