logo-wonenpunt

Hoe de kamer kan veranderen door middel van een nieuwe deur

Wellicht ben je toe aan een nieuwe sfeer in het huis, maar weet je niet goed wat je moet veranderen om die sfeer te creëren. Er zijn genoeg dingen die je kan uitvoeren, zodat de kamer compleet verandert. Wel is het dat je altijd rekening moet houden met een budget. Dit is dan ook het eerste waar je aan moet denken. Als je liever niks wilt uitgeven dan kan je daar natuurlijk ook rekening mee houden, maar zo weet je wel al snel wat je opties zijn om de kamer te veranderen. In deze blog wordt uitgelegd hoe je heel gemakkelijk de sfeer van een kamer kan veranderen door middel van een nieuwe deur of schuifpui. Wij weten dat Schipper een goede partij is.

Deuren en ramen verven 

Als je nog wat verf thuis hebt of liggen of bereid bent om verf te kopen, dan kan je beginnen met het verven van de deuren en de ramen. Geef het een frisse look door de deuren en ramen een nieuwe kleur te geven. Het kan natuurlijk ook zijn dat de verf die al op de deuren en ramen zaten, compleet versleten is. Dan kan je je deuren en ramen dus ook verven, zodat het er weer netjes uitziet. 

Wel is het zo dat je niet zomaar de deuren en ramen kan verven. Soms moet je dan ook schuren en een basisverf erop smeren. Controleer ook goed in de winkel of de verf ook daadwerkelijk geschikt is voor de deuren en ramen. 

Andere ramen en deuren 

Als je een wat groter budget hebt, dan kun je ook de deuren en ramen veranderen met bijvoorbeeld een raam wat meer licht naar binnen toelaat. Ook kan je een deur plaatsen waar glas in zit, zodat er op die manier ook meer licht in de kamer komt. 

De rest van de kamer aanpassen 

Als eenmaal de ramen en deuren zijn geplaatst of geverfd, dan kan je kijken naar de rest van de kamer. Wellicht passen de kleurtinten minder goed met die van de deuren en de ramen. Dan kan je ervoor kiezen om wellicht kastjes en andere meubels te verven in dezelfde kleur. Wel is het verstandig om voor de gehele verandering goed te kijken naar wat je wilt veranderen en hoe je dit gaat aanpakken. 


Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs