logo-wonenpunt

Waarom zijn kunststof kozijnen zo populair?

De populariteit van kunststofkozijnen is eenvoudig te verklaren: ze kennen eigenlijk alleen maar voordelen ten opzichte van welk ander type kozijn dan ook. Nadelen zijn er feitelijk niet. Het uiterlijk is in zoveel verschillende variaties verkrijgbaar dat het altijd bij de woning past. Er is een royale keus in profielen, kleuren, raamverdelingen, vaste of beweegbare kunststof kozijnen. De isolatiegraad ligt hoog en je bent direct verzekerd van inbraakbeveiliging, twee heel belangrijke redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen. De kozijnen hebben een extreem lange levensduur van minimaal vijftig jaar en zijn weersbestendig. Prijstechnisch concurreren kunststof kozijnen prima met bijvoorbeeld houten kozijnen.

Isolatie en beveiliging

Isolatie speelt een grote rol bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Door de manier waarop profielen zijn opgebouwd is het mogelijk zelfs driedubbel isolatieglas te plaatsen wat de isolatiewaarde van de woning enorm verhoogd. Het warmteverlies blijft tot een minimum beperkt en kou en vocht trekken niet naar binnen.

Kiezen voor kunststof kozijnen is ook kiezen voor inbraakbeveiliging. Het binnenwerk van kunststof kozijnen is dusdanig versterkt dat het kozijn bijna niet open te breken is. Ook zijn de delen aan de binnenkant onderling vergrendeld. Dit gecombineerd met goed hang- en sluitwerk schrikt een potentiële inbreker zeker af.

Kunststof versus hout

Houten kozijnen roepen nog altijd het gevoel van traditie, warmte en sfeer op. Kunststof kozijnen doen daar niet meer aan onder. De uitvoeringen, bijvoorbeeld met een houtnerf, zijn zo mooi dat je het verschil niet meer ziet. Pas wanneer je met een hand over het materiaal gaat voel je het verschil. De levensduur van kunststof kozijnen is minimaal vijftig jaar. Houten kozijnen ook erg lang mee, mits goed onderhouden. Het onderhoud van kunststof kozijnen bestaat uit reiniging met een vochtige doek. Je hoeft ze bijvoorbeeld niet te schilderen, of er verder onderhoud aan uit te voeren.

Het design

Het uiterlijk speelt natuurlijk een grote rol in de keuze welk kunststof kozijn je wilt plaatsten. Bijvoorbeeld strak of met houtnerf en ook raamverdelingen bepalen het zicht van een kunststof kozijn. Er zijn verschillende opties waaronder vaste ramen, naar binnen of buiten draaiende ramen en draai-kiepramen. Kunststof kozijnenkunnen op maat gemaakt worden waardoor praktische oplossingen relatief makkelijk geïntegreerd kunnen worden.

Door het grote aanbod kleuren waarbij de buitenkant niet de kleur van de binnenkant hoeft te zijn en de bewegende delen een andere kleur kunnen hebben dan het vaste kozijn in de muur zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Het voordeel is dat ze daardoor geschikt zijn voor elk type woning en zo goed als iedere smaak. Door de weersbestendigheid hoef je ook geen zorgen te hebben over het verkleuren van de kunststof kozijnen. Je kunt dus zonder problemen de kleuren kiezen.

De aanschafprijs voor kunststof kozijnen lijkt in eerste instantie misschien wat hoger dan de aanschaf van bijvoorbeeld houten kozijnen. Constateer echter hoe weinig onderhoud er nodig is, zeker gezien de enorm lange levensduur van kunststof kozijnen, kijk naar de besparing op energiekosten door de isolatie en tel daarbij op het gevoel van veiligheid, dan kun je niet anders dan concluderen: kunststof kozijnen kennen alleen maar voordelen. Een prachtige kleur en weersbestendigheid krijg je er als bonus bij.

 

https://www.creon-kozijnen.nl/kunststof-kozijnen

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs