logo-wonenpunt

Een paar tips om je klassieke keuken beter te maken

De keuken is het hart van het huis. Hier koken, eten en genieten we van tijd met familie en vrienden. Een klassiek keukenontwerp is een tijdloze manier om een uitnodigende ruimte te creëren die geschikt is voor iedereen in je gezin. Klassieke keukens zijn prachtig maar af en toe wil je toch even wat anders. Gelukkig lenen klassieke keukens zich goed voor kleine DIY projecten en tijdelijke veranderingen. Beter dan elke andere keuken.

 

Een backsplash

Voeg een backsplash toe aan je keuken. Een backsplash definieert de ruimte en geeft deze een strakke, gepolijste uitstraling. Kies tegels of steen of iets moderners zoals metrotegels die bij jouw stijl passen. Je kunt een backsplash makkelijke aanpassen door middel van vochtbestendige stickers. Deze stickers kun je achteraf ook weer makkelijk verwijderen.

 

Werkbladen updaten

Vervang je werkbladen. Je kunt werkbladen bijwerken door materialen zoals graniet, kwarts of marmer te kiezen als aanvulling op je nieuwe keukenontwerp. Vind je een heel nieuw keukenblad een te grote verandering en wil je de charme van klassieke keukens liever behouden? Wrap dan je werkbladen met plakfolie. Ook dit is weer makkelijk te verwijderen. Overweeg om een bargedeelte toe te voegen voor een informeel diner met vrienden of barkrukken om op het aanrecht te zitten. Een bargedeelte kan ook een super toevoeging zijn aan klassieke keukens. Ook zorgt dit voor meer plek en meer gezelligheid in de keuken.

 

Meer plek toevoegen

Voeg opslag toe. Opslag is essentieel in elke keuken! Een bargedeelte kan de opslag al vergroten, maar stop hier niet. Zorg ervoor dat je genoeg kasten en lades hebt voor al je potten en pannen, maar ook voor borden en andere items die je dagelijks gebruikt, zoals bestek, borden, glazen, enz. Het voordeel van klassieke keukens is dat deze vrij tijdloos zijn en dat elk soort kast er goed bij past. Zo kun je dus makkelijk extra opslag toevoegen.

https://www.keukenstudioterlaak.nl/keukeninspiratie/klassieke-keukens

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs