logo-wonenpunt

Luxe huizen: 4 dingen om op te letten bij het kiezen van meubilair

Luxe huizen: 4 dingen om op te letten bij het kiezen van meubilair

Denk je eraan om je huidige huis op te knappen of binnenkort een nieuw huis te betrekken en wil je die luxe esthetiek bereiken zonder de bank te breken? Nou, dat is volledig haalbaar, zelfs als je een budget hebt, want je hoeft geen gat in je zak te branden om grote resultaten te krijgen. 

Hier zijn enkele tips en trucs die u zullen helpen om uw woning er onmiddellijk luxueuzer uit te laten zien en aan te laten voelen door het gebruik van meubels, zoals Vitra fauteuils in plaats van een fortuin uit te geven aan renovaties. 

1. Meng texturen

Interieurontwerpers gebruiken graag verschillende texturen om een ruimte interessanter te maken en het fysieke comfort te verhogen. Het mengen van deze texturen samen helpt om te voorkomen dat een ruimte er te eendimensionaal uitziet en dit kan gemakkelijk worden gedaan door het opnemen van een tapijt, geweven mand, gebreide gooien en meer. 

Om uw stoffen Leolux hoekbank bijvoorbeeld gezelliger en warmer te laten lijken, kunt u kussens of dekens van zijde of fluweel toevoegen. 

2. Kies meubels met gouden accenten

U hoeft niet altijd te investeren in luxe meubilair, zoals Vitra bureaustoelen om die dure vibe te creëren die u ziet in huizen die in tijdschriften worden getoond. Kies gewoon voor meubels met gouden accenten om pit te geven aan elke eenvoudig ogende kamer in uw huis. 

3. Ga voor neutrale tinten

Als je online zoekt op “luxe huis”, zul je zien dat de meeste foto’s opduiken met lichte en luchtige ruimtes. Uit een artikel van Insider blijkt zelfs dat interieurontwerpers onder meer als tip hebben om een huis duurder te laten lijken, gebruik te maken van neutrale tinten zoals taupe en grijs. 

Overweeg dus dit voorbeeld te volgen en kies voor meubels in deze neutrale tinten die gemakkelijk op het oog zijn maar toch geraffineerd genoeg om als luxueus over te komen. 

Andere neutrale tinten die u aan uw lijst kunt toevoegen zijn ivoor, nude, tan en grijs. 

4. Kies meubels met een unieke vorm

Conventionele meubels hebben meestal rechthoekige of vierkante vormen, maar unieke vormen zoals die met gebogen randen winnen aan populariteit. De trend begon in de jaren 1970 en we voorzien zeker dat hij nog jaren zal aanhouden, want in vergelijking met rechte en statische lijnen zijn gebogen randen leuker en speelser. 

Hoewel het een grotere uitdaging kan zijn om de juiste hoek te vinden om meubels met gebogen randen te plaatsen, kunt u de dingen altijd veranderen door ze van de muren weg te schuiven. De sierlijke rondingen helpen ook om eventuele harde randen te verzachten, waardoor een kamer er meteen minder verstikkend uitziet.

 

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs