logo-wonenpunt

3 tips om je huis heel snel te verkopen

Het is geen geheim dat een huis verkopen een lang en stressvol proces kan zijn. Van het afhandelen van voorstellingen tot het onderhandelen met kopers, er is veel om bij te houden. Maar wat als je je huis snel moet verkopen? Of je nu verhuist voor een nieuwe baan of met financiële moeilijkheden te maken hebt, er zijn een paar dingen die je kunt doen om het proces te versnellen.

Een schone, lege ruimte

Zorg ervoor dat je huis schoon en rommelvrij is. Kopers willen zichzelf in de ruimte kunnen zien wonen, en een schoon huis maakt het hen gemakkelijker dat te doen. Overweeg om je huis te ensceneren. Dit kan een groot verschil maken in hoe kopers je ruimte waarnemen. Haal dus alle persoonlijke spullen weg en ruim zoveel mogelijk op. Wees daarnaast flexibel als het om bezichtigingen gaat. Schakel daarom een makelaarskantoor in die je hierbij kan helpen.

 

De juiste foto’s 

Als het op de verkoop van je huis aankomt, bestaat er niet zoiets als te veel goede foto’s. Immers, potentiële kopers zullen een duidelijk beeld van het huis willen krijgen voor ze besluiten het te gaan bezichtigen. En omdat de eerste indruk alles is, wil je er zeker van zijn dat je huis er op alle foto’s op zijn best uitziet. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 

1. Begin met de voordeur. Dit is een van de eerste dingen die potentiële kopers zullen zien, dus zorg ervoor dat ze schoon en toonbaar is. Een fris likje verf kan ook wonderen doen.

 

2. Vergeet ook de achtertuin niet. Potentiële kopers zullen beslist willen zien wat voor buitenruimte er is. Ruim zeker alle losse bladeren of rommel op, en zet er misschien zelfs een paar potplanten bij om de ruimte echt op te laten vallen.

3. Zorg ervoor dat alle ramen schoon zijn. Natuurlijk licht kan elke ruimte er uitnodigend uit laten zien, dus geef al je ramen een goede wasbeurt voor je foto’s maakt.

 

4. Gebruik verschillende invalshoeken. Maak komaf met saaie “recht-op” foto’s door te experimenteren met verschillende hoeken en standpunten. Probeer een paar foto’s van bovenaf te nemen, of sta onder een hoek ten opzichte van het onderwerp.

 

5. Besteed aandacht aan de belichting. Goed verlichte foto’s zullen er altijd beter uitzien dan donkere of korrelige foto’s. Probeer dus waar mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Wees niet bang om je foto’s een beetje te bewerken als dat nodig is. Soms kan een eenvoudige uitsnede of kleuraanpassing een groot verschil maken.

 

 

Met deze tips in gedachten ben je goed op weg om mooie foto’s te maken die je helpen je huis in een mum van tijd te verkopen!

 

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs