logo-wonenpunt

Alle duurzaamheidsmaatregelen voor jou woning

Als het om duurzaamheidsmaatregelen voor je woning gaat dan zijn er gelukkig tegenwoordig al redelijk wat optie. Naast de standaard zonnepanelen en warmtepompen zijn er nog meer dingen mogelijk om kosten te besparen en duurzamer te leven. Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Isolatie

Isolatie wordt door veel woningeigenaren niet helemaal goed uitgevoerd, maar is toch wel degelijk belangrijk. Door isolatie zal je namelijk een stuk minder energie verbruiken om je woning te verwarmen en af te koelen.

Regenwater opvangen

In België is het al verplicht dat alle nieuwbouw woningen een regenwater tank ingraven om het riool te verlichten. Dit vinden we niet verkeerd want regenwater valt gratis uit de lucht en kan tot 60% van je waterverbruik verminderen.

Deze regenwater tank kun je namelijk aansluiten met een filter op de wasmachine, douch en het toilet.

Grijswater filter

Het grijswater is het water wat weer uit je wasmachine en badkamer en keuken komt. Dit water is niet echt vuil (als er natuurlijke zeep wordt gebruikt) en ook niet echt schoon. Dit water kan echter wel met een goed filter systeem opgeslagen worden en aan de tuin worden gegeven in de zomer.

Je kunt hier een filter voor aanschaffen of dit gemakkelijk zelfbouwen met een rietbed en kiezelstenen. De wortels van de riet zullen het water filteren en zorgen dat het geurloos kan worden opgeslagen.

Airco

Airco’s zijn tegenwoordig een stuk duurzamer dan voorheen, daarnaast zijn airco’s ook een minder dure aanschaffing en voor kleine gezinnen interessanter dan een warmtepomp. Samen met zonnepanelen kun je met een airco je huis gratis verwarmen.

Sedum dak

Een sedum dak is een groen dak met vetplanten (sedum) deze planten zijn uiterst sterk en kunnen de warmte en koude dagen doorstaan. Daarnaast zorgen sedum daken er ook voor dat er meer nuttige insecten en dus ook biodiversiteit wordt aangetrokken, terwijl het je huis koel houdt!

https://www.isolatie-info.nl/

Gerelateerde Blog

Inhoudsopgave

meer blogs